@kreatiff: wysylam z home.pl, poradzili mi dodanie rekordu SPF i to juz uczynilem. Narzedzie ktore podalem nizej pokazuje ze ta czesc jest OK.
@adbacz
Cytat(adbacz @ 3.05.2015, 12:06:46 )

Generowanie dwóch wersji maila w jednym to nic innego jak dodanie tak jakby załącznika w postaci text/plain. Jest to brane pod uwagę tylko w programach, gdzie nie może być wyświetlany kod HTML, więc wyświetlany jest czysty tekst (o ile jest załączony).
tak, niby tak, ale jeszcze w tym przyladzie (link podalem) jest ze trzeba dodawac informacje typu:
"This is a multi-part message in MIME format.";
i rzeczy typu: mime_boundary_header
troche sie to komplikuje.
Cytat(adbacz @ 3.05.2015, 12:06:46 )

Problemem wrzucania wiadomości do SPAMu może być:
1. Wysyłasz na polską skrzynkę, ale w treści są obcojęzyczne słowa (najczęstrze, z czym sie spotkałem).
2. Nie wysyłasz wszystkich nagłówków, jakie są wymagane.
3. Może być też przyczyną to, z jakiego maila wysyłasz. W sensie chodzi mi o nagłówek From.
ad1. to prawda, akurat teraz testujemy na emailu z wirtualnej polski, bo tam trafia do spamu. Ale i hotmail.com wrzuca do spamu. lista emailowa jest z calego swiata, a emaile sa po angielsku.
ad2. mozliwe, naglowki wygladaja tak:
$headers = 'From: moja_nazwa<info@moja_domena.com>' . "\r\n";
$headers .= 'Reply-To: info@moja_domena.com' . "\r\n";
$headers .= 'Return-Path: info@moja_domena.com' . "\r\n";;
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$headers .= "X-Priority: 3\r\n";
$headers .= "X-Mailer: PHP". phpversion() ."\r\n";
po rozmowie z home.pl dodalismy jeszcze klucz DKIM, zobaczymy czy to cos pomoze czy w dalszym ciagu wp.pl bedzie trakowac email jako spam.
po pol-dnia zmagan z home.pl i dostalem nastepujaca informacje:
"Nasz serwer nie obsługuje DKIM. Aby DKIM działało wysyłka musiałaby być realizowana z serwera. który taki DKIm obsługuje."