Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][jQuery]Poprawa skryptu odpowiedzialnego za wyświetlanie rekordów.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
patwoj98
Witajcie!

Link do fiddle'a: https://jsfiddle.net/0z5kcpL4/1/

Walczę od 2 dni z AJAXem. Mianowicie:
Mam tabelkę, która pobiera dane z MySQL i wyświetla je. Teraz chciałbym zrobić prosty filtr, tj:
Mam takiego diva:

1. <div class="box col-md-12 items tags">
  2. <ul>
  3. <li class="head">Producent</li>
  4. <li><input id="producent1" type="checkbox" class="szukajnapraw Promise" rel="Promise"/>Promise</li>
  5. <li><input id="producent2" type="checkbox" class="szukajnapraw NetStor" rel="NetStor"/>NetStor</li>
  6. <li><input id="producent3" type="checkbox" class="szukajnapraw Stardom" rel="Stardom"/>Stardom</li>
  7. <li><input id="producent4" type="checkbox" class="szukajnapraw LaCie" rel="LaCie"/>LaCie</li>
  8. <li><input id="producent5" type="checkbox" class="szukajnapraw G-Tech" rel="G-Tech"/>G-Tech</li>
  9. <li><input id="producent6" type="checkbox" class="szukajnapraw mLogic" rel="mLogic"/>mLogic</li>
  10. <li><input id="producent7" type="checkbox" class="szukajnapraw Tiger Technology" rel="Tiger Technology"/>Tiger Technology</li>
  11. </ul>
  12. </div>

Odpowiada on za stworzenie checkboxów z polami, w którymi można wybrać przez co filtrować.

Teraz dodałem JSa i jQuery(zgodnie z tym co pisał nospor):
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script>
  2. $(document).ready(function () {
  3. $('.results > td').hide();
  4.  
  5. $('div.tags').find('input:checkbox').on('click', function () {
  6. $('.results > td').hide();
  7. $('div.tags').find('input:checked').each(function () {
  8. $('.results > td.' + $(this).attr('rel')).show();
  9. });
  10. });
  11. });
  12. </script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Problem, że on w ogóle nie działa. Moglibyście bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzieć co zrobić, aby to śmigało? Wyniki wyświetlają się w tabelce.
Liczę na pomoc.
nospor
Cytat
Teraz dodałem AJAXa:
W kodzie co podales nigdzie nie ma AJAXa.... js z jQuery to nie AJAX. To js z jQuery.

przenosze

Co do bledu:
a zaladowales w ogole jQUery?questionmark.gifquestionmark.gif Bo w kodzie jsfiddle co podales nie raczyles wlaczyc jQuery a potem wielkie ździwinie ze kod napisany w jQuery nie dziala.
salfunglandyare
https://jsfiddle.net/m5uo80e4/
Jeśli chcesz korzystać z nazwy klasy wieloczłonowej zmień spację na jakiś znak, np _, lub - dotyczy klasy Tiger Technology => Tiger_Technology
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.