od kilku dni prowadzę wojnę z tablicą + MySQL. Pobieram z formularza z pola tekstowego (textarea) dane tekstowe, każde słowo w oddzielnej linii. Następnie za pomocą funkcji "explode" rozdzielam i tworzę tablicę zawierającą elementy czyli słowa. Następnie chcę sprawdzić każdy element tablicy czy istnieje w bazie danych i tutaj zaczyna się problem. Gdy w tablicy znajduje się jeden element to jest sprawdzany, a gdy więcej niż 1 uznaje, że wszystkie elementy nie istnieją w bazie. Jak zamieniłem, iż w tablicy znajdują się liczby (id danych) to 'skrypcik' działa prawidłowo sprawdza każdy element tablicy czy istnieje w bazie danych. Więc mam problem ze sprawdzaniem, gdy tablica zawiera tekst i zawiera więcej niż 1 element.
Oto kod źródłowy:
<?php for($i=0; $i<$rekordow; $i++) { $nazwa = $tablica[$i]; $sprawdzanie = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS ile FROM uzytkownicy WHERE nazwa='$nazwa'")) or die(mysql_error()); } } else { ?> <form method="post" action=""> <textarea name="player"></textarea> <input type="submit" name="zmien"> </form> <?php } ?>