"Za czasów PRL (1980-1989) władze zmuszały obywateli...."
I muszę wyczyścić tekst z nawiasów i tego co jest w nich Tak aby otrzymać: "Za czasów PRL władze zmuszały obywateli...." Jak to szybko zrobić ? Podejrzewam, że przy pomocy wyrażeń regularnych.
Tyle to ja też wiem ;p Tylko, że ja nie kumam tego. A na zaliczenie muszę na jutro ...
Damn....
kreatiff
27.05.2015, 12:55:51
Niekumaczu od zaliczeń, zły dział zatem
Interesuje Ciebie mniej wiecej taki wzór: \(.*?\) A reszta w Twoich rękach
dedosedo
27.05.2015, 13:02:13
Panie pobłogosław tego usera albowiem on wiedzę posiada i głodnego leniwego nakarmić nią umie...
Dziękuję.
Musze to rozkumać bo jutro muszę to studentom na zadanie dać ! Dzięki.
Xelah
27.05.2015, 14:50:24
Cytat(dedosedo @ 27.05.2015, 14:02:13 )
Musze to rozkumać bo jutro muszę to studentom na zadanie dać !
Padłem. Czy Ty właśnie się przyznałeś, że uczysz studentów o czymś, o czym sam nie masz nawet mglistego pojęcia? Gratuluję! Jeszcze napisz jaka uczelnia, żeby wszyscy potencjalni studenci wiedzieli której unikać
frankiejojo
27.05.2015, 14:51:22
Byłyby jaja jakby ten co Ci pomógł był Twoim studentem
Comandeer
27.05.2015, 16:29:10
A może to praktykant? Od razu najgorsze podejrzewacie…
A tak na marginesie: jest przynajmniej jeszcze jedno rozwiązanie problemu, niewymagające regexów, ale też wyglądające o wiele bardziej ubogo. Można choćby przy pomocy strpos wykryć pozycję nawiasu otwierającego i zamykającego i zamienić wszystko między nimi na pusty string przy pomocy substr_replace
darek334
1.06.2015, 21:47:48
A ja myślę że to farmazon, chciał się popisać , tylko coś mi się tu nie zgadza najpierw napisał że potrzebuje na zaliczenie (czyli student) a potem że na wykład.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.