Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z sesjami pod firefox
Forum PHP.pl > Forum > PHP
starterrrrr
Witam.

Mam pewien problem z sesjami. Od pewnego czasu nie działają mi funkcje kasujące sesje, w głównym katalogu serwera jest ok, natomiast w podkatalogu już nie są kasowane sesje, jakby przegladarka/serwer widział całkowicie inny id sessji

Plik wygląda tak:

1. <?
  2. unset($_SESSION['log_mail']);
  3. unset($_SESSION['log_pas']);
  4. unset($_SESSION['log_ranga']);
  5. unset($_SESSION['log_prawa']);
  6. unset($_SESSION['uwagi_sess']);
  7.  
  8. header("Location: index.php");
  9. ?>
  10.  

Po uruchomieniu tego pliku wyloguj.php przekierowuje mnie spowrotem na plik index.php i wszystkie zmienne sesji są dalej tak jak były.

Problem też zauwazyłem w pliku ajax, który wykonuje pewna operacjei zmienia zawartośc zmiennej. Jednak jak w powyższym pliku nie zmienia aktualnej sesji na której pracuje.
phpion
Masz w tym pliku session_start()?
starterrrrr
Cytat(phpion @ 1.06.2015, 13:21:24 ) *
Masz w tym pliku session_start()?

Dodałem już na samym session_start(); i wylogowywanie dziąła poprawnie.

W pliku wykonującym opercje jest na początku if(!isset($_SESSION)) { session_start(); } jednak zawartośc sesji nie jest modyfikowana. Jest to skrypt uploadify do uploadu fotek. :/
johny_s
jeśli w uploadify korzystasz z flasha to jest to traktowane jako nowy klient i jest dla niego tworzona nowa sesja
starterrrrr
Cytat(johny_s @ 1.06.2015, 16:19:31 ) *
jeśli w uploadify korzystasz z flasha to jest to traktowane jako nowy klient i jest dla niego tworzona nowa sesja

Pod przeglądarkąchrome dziął ok, pod firefoxem włałsnie nie.

Tak, są elementy flasha, ale sesja tworzona jest w pliku php. Spróbowałbym przekazać do tego pliku id sesji. Może w ten sposób?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.