Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Połączenie dwóch funkcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marciniszyn
Hej, proszę serdecznie o pomoc w połączeniu dwóch funkcji php w całość. Próbowałem już różnych kombinacji i wciąż nie działa.

Tak aby zamiast wartości "tep_image_t('gfx/stock_'.$st_lvl.'.png')." w tej funkcji:

1. $lc_text .= '&raquo; Dostępność: '.tep_image_t('gfx/stock_'.$st_lvl.'.png').'<br />';

Wyświetlał się efekt tego skryptu:
  1. <?php
  2. $qty = tep_get_products_stock($product_info['products_id']);
  3. if ($qty == 0) echo "na zamówienie, sprawdź czas oczekiwania";
  4. if ($qty > 0) echo tep_get_products_stock($product_info['products_id']) .' szt.';
  5. ?>

Przepraszam jeśli wyrażam się mało technicznie. Moja wiedza z zakresu PHP jest bardzo ograniczona.
Za każdą wskazówkę będę bardzo wdzięczny

Próbowałem następujących łączeń:
  1. $lc_text .= '&raquo; Dostępność: '$qty = tep_get_products_stock($product_info['products_id']);
  2. if ($qty == 0) echo "na zamówienie, sprawdź czas oczekiwania";
  3. if ($qty > 0) echo tep_get_products_stock($product_info['products_id']) .' szt.';'<br />';

1. $qty = tep_get_products_stock($product_info['products_id']);
  2. if ($qty == 0) echo "na zamówienie, sprawdź czas oczekiwania";
  3. if ($qty > 0) echo tep_get_products_stock($product_info['products_id']) .' szt.';
  4. $lc_text .= '&raquo; Dostępność: '$qty.'<br />';

Proszę serdecznie o pomoc.

Pyton_000
  1. $qty = (int)tep_get_products_stock($product_info['products_id']);
  2. $lc_text .= $qty > 0 ? "{$qty} szt." : "na zamówienie, sprawdź czas oczekiwania";
marciniszyn
Dobry człowieku, bardzo mi pomogłeś.
Męczyłem się z tym 2 dni a Ty rozwiązałeś problem z w przeciągu 5 minut od wyświetlenia tematu.
Jesteś mistrz!

Jak będę mógł się kiedyś odwdzięczyć, możesz na mnie liczyć.

Pozdrawiam serdecznie
Pyton_000
Skrzynka browaru na phpCon wystarczy biggrin.gif
Muszę w końcu innym "zapłacić" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.