Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jquery Pobieranie aktualnej warości progress bara bootstrap'a
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
michau85
Hej.
Chciałbym po każdym kliknięciu przcisku zwiększać aktualną wartość progress bara o 10 %. Problem w tym że nie wiem jak pobrać jego aktualną wartość przy takim układzie:
  1.  
  2. <div class="progress">
  3. <div id="prog" class="progress-bar" role="progressbar" aria-valuenow="60" aria-valuemin="0" aria-valuemax="100" style="width: 60%;">
  4. <span>60% Complete</span>
  5. </div>
  6. </div>
  7.  

Chciałem wykorzystać $('#prog').css('width'), ale pobierana jest wartość 800 px, czyli chyba jakaś wartość zdefiniowana w zewnętzrnym arkuszu CSS. Nie wiem jak pobrać width ze stylu akapitowego tzn width: 60%. Proszę o pomoc
AdIoS_Neo
Cześć,

jQuery podaje Ci aktualną szerokość danego elementu w pikselach - czyli 60% szerokości elementu .progress wynosi 800px. Jeżeli chcesz pobrać wartość stylu z atrybutu "style" elementu to służy do tego obiekt "style" danego elementu. Przykład:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('#prog')[0].style.width
lub w czystym JSie
  1. document.getElementById('prog').style.width
k_@_m_i_l
Równie dobrze możesz odczytywać wartość z atrybutu aria-valuenow i na jej podstawie określać nowy progress.
Demo: http://jsfiddle.net/gpszy07L/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.