Witam po raz pierwszy. smile.gif

Zainstalowałem WP i chciałbym, aby można było uzupełniać wpisy w dwóch różnych kategoriach BEZ logowania do panelu WP, czyli za pośrednictwem zewnętrznego formularza. Chciałbym sam napisać taki formularz, opiszę więc, jak ja sobie to wyobrażam, a Was poproszę o uwagi do tego pomysłu. Chciałbym więc stworzyć formularz, do którego loguje się użytkownik, czyli najpierw następuje uwierzytelnianie. Powinno być ono (jak sądzę) powiązane z uwierzytelnieniem w bazie danych WP, w której, ostatecznie, będą zapisywane artykuły. Więc, po kolei: logowanie użytkownika przy pomocy formularza/uwierzytelnianie, prosty edytor z możliwością wstawiania pojedynczych grafik (+ew. ich skalowanie), wybór kategorii WP, do której ma być przyporządkowany wpis, wysyłanie gotowego wpisu na serwer/do DB, wpis pojawia się na stronie opartej na WP, w odpowiedniej kategorii. Tak, mniej więcej, miałoby to wyglądać. Jak już pisałem, nie proszę o napisanie kodu, tylko o uwagi, czy poszczególne "kroki", albo schemat działania takiego "systemu" jest poprawny.

Pozdrawiam.