Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Łączenie tabel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam takie zapytanie:

1. $sql_zwykle = "SELECT o.*, op.wyroznienie FROM ".$prefix."_ogloszenia o
  2. LEFT JOIN ".$prefix."_ogloszenia_promowane op ON (op.id_ogloszenia=o.id)
  3. WHERE op.id_ogloszenia IS NULL AND o.aktywne=1 AND o.rodzaj='licytacja_kup_teraz' AND ".$query.$szukaj_query;

potrzebuję wyświetlić tylko te rekordy, pomiędzy którymi istnieje powiązanie z tabeli _ogloszenia i _ogloszenia_promowane

Ma ktoś jakiś pomysł?

To, co wkleiłem nie działa, bo nie wyświetla żadnych rekordów pomimo tego, że są takie, które powinny się wyświetlić.

Dzięki z góry!
darko
Wklej tutaj wyniki zapytań:

1. SHOW CREATE TABLE _ogloszenia

oraz
  1. SHOW CREATE TABLE _ogloszenia_promowane

oraz to, co zwróci:
  1. echo $sql_zwykle;
Tomplus
Jeżeli chcesz powiązane to dlaczego zmuszasz zapytanie aby nie wyświetlało tych dla który op.id nie istnieje? (op.id_ogloszenia IS NULL), usuń to.

Zamiast tego napisz na końcu
Kod
ORDER BY op.id_ogloszenia DESC
miras
Chcę powiązanie, bo chcę wyświetlić dane z jednej tabeli pod warunkiem, że ten rekord istnieje w drugiej tabeli...
darko
Cytat(miras @ 10.12.2015, 16:57:52 ) *
Chcę powiązanie, bo chcę wyświetlić dane z jednej tabeli pod warunkiem, że ten rekord istnieje w drugiej tabeli...

A ja chcę mieć wielki dom i najnowszy model wypaśnego samochodu. Nie ułatwiasz sobie i nam sprawy nie odpowiadając na pytania i pisząc, że "chcesz".
miras
Odpowiedziałem na pytanie koledze wyżej, nie wiem czy zauważyłeś.

To zwraca $sql_zwykle

1. SELECT o.*, op.* FROM ogloszenie_ogloszenia o LEFT JOIN ogloszenie_ogloszenia_promowane op ON (op.id_ogloszenia=o.id) WHERE o.rodzaj='licytacja_kup_teraz' AND (o.kategoria IN (10,11,12,13,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,145,146,147,1) )ORDER BY op.wyroznienie DESC, o.data_dodania DESC LIMIT 0,20

Rozwiązałem problem. Dzięki wszystkim.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.