Witam, kiedyś zrobiłem formularz, który po wysłaniu, przechodził do pliku przekierowanie.php i zapisywał hasło i login, po czym przekierowywał na docelową stronę, a wszystkie $_POST'y były przy tym niezatracone.
Chciałem dojść do tego samego, po otrzymaniu $_GET chcialem ustawic jej wartosc np. $_GET['archiwum'] na $_POST['archiwum'] na true i wyslac za pomoca headera na strone ? (bez ?archiwum), tak zeby po isset($_POST['archiwum']) moglem cos zrobic, ale nie dziala tym razem:(
Da się coś zrobić, czy to nie ma prawa działać?
Tu chodzi tylko o to, żeby z linka zeszło z ?archiwum na ?, ale żebym mogl cos zrobic, jakby to ARCHIWUM (tu: $_GET/POST['archiwum']) bylo wyslane.
Kod który zrobiłem:
<form method="POST" action=""> Testowanie
<ul style="text-align:left;border:1px solid #A90000;padding:5px 0 5px 40px;margin:5px 0 5px 30px;"> <li style="list-style:none;margin-left:-30px;"><span style="color:firebrick;font-size:larger;">Opcje:
</span></li> <li><a href="?wybierznabywce" rel="nofollow" style="color:firebrick;font-size:larger;">Wybierz nabywcę
</a></li> <li><a href="?przyklad" rel="nofollow" style="color:firebrick;font-size:larger;">Zobacz wypełnienie
</a></li> <li><a href="?archiwum" rel="nofollow" style="color:firebrick;font-size:larger;">Archiwum
</a></li> <td><input type="text" name="imie" value="Piotr" placeholder="imię"></td> <td><input type="submit" name="wyslano" value="zakończ"></td>
w tym samym pliku:
<?php
if(isset($_POST['wyslano'])){ }
if(isset($_GET['test'])){ }
if(isset($_GET['archiwum'])){ $_POST['archiwum'] = true;
}
if(isset($_POST['archiwum'])){ }
if(isset($_GET['przyklad'])){ $_POST['przyklad'] = true;
}
if(isset($_POST['przyklad'])){ }
if(isset($_GET['wybierznabywce'])){ $_POST['wybierznabywce'] = true;
}