<?php require_once "connect.php"; function filtruj($zmienna) { // usuwamy spacje, tagi html oraz niebezpieczne znaki } { $name = filtruj($_POST['name']); $surname = filtruj($_POST['surname']); $pass1 = filtruj($_POST['passwod1']); $pass2 = filtruj($_POST['password2']); $email = filtruj($_POST['email']); $ip = filtruj($_SERVER['REMOTE_ADDR']); } // sprawdzanie dostepnosci loginu if (mysqli_num_rows(mysqli_query("SELECT email FROM uzytkownicy WHERE email = '".$name."';")) == 0) { if ($haslo1 == $haslo2) // sprawdzanie poprawnosci hasel { mysqli_query("INSERT INTO 'uzytkownicy' ('imie','nazwisko','haslo','email','rejestracja','logowanie','ip') } else { } } else { }
Mam taki kod do rejestracji, po podaniu danych w formularzu i wciśnięciu przycisku wyskakuje, że konto zostało utworzone pomyślnie. Jednak nic nie zostaje dodane do bazy danych :/ Drugi problem to polskie znaki, baze danych mam ustawioną na utf8_general_ci tak samo tabele, na stronie mam ustawione utf8 i mimo to zamiast ą,ę itd pojawia się "?". Ma ktoś rozwiązanie tego? Bo z tym się już borykam z tydzień ;/