Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Problem z chatem na forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eveneme
Witam mam taki problem na forum, że na dole jest chat i przy każdym odświeżeniu forum lub przejścia na stronę główną zjeżdża w dół do tego chatu i jest to trochę irytujące.. jak to wyłączyć w js? Zjeżdża chyba przez to, że kursor od razu po wejściu na forum znajduje się w inpucie chata do wypisania wiadomosci. przesyłam pliki: http://www86.zippyshare.com/v/Pyxd4Ufz/file.html

Bardzo proszę o pomoc.
Johnas
Podaj link do forum smile.gif
eveneme
http://e46mania.pl/

Chat widoczny po zarejestrowaniu się.
Johnas
Nie dostałem maila więc nie pomogę, chyba że aktywujesz mi konto z mailem *@net4um.net lub włączysz czat dla gości smile.gif
eveneme
Cytat(GodOfPeople @ 5.01.2016, 15:50:55 ) *
Nie dostałem maila więc nie pomogę, chyba że aktywujesz mi konto z mailem *@net4um.net lub włączysz czat dla gości smile.gif

Już smile.gif
Johnas
okey, zobacz czy w PA masz opcję do zarządzania czatem w której możesz zmienić kolejność ładowania wiadomości... Chodzi mi o to aby nowe wiadomości były ładowane że najnowsze odpowiedzi są na górze a nie na dole... jeżeli zmienisz kolejność nie powinno być scroolowania, a co za tym idzie również nie powinno sprowadzać na pozycję czatu... Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi smile.gif
eveneme
Cytat(GodOfPeople @ 5.01.2016, 22:40:43 ) *
okey, zobacz czy w PA masz opcję do zarządzania czatem w której możesz zmienić kolejność ładowania wiadomości... Chodzi mi o to aby nowe wiadomości były ładowane że najnowsze odpowiedzi są na górze a nie na dole... jeżeli zmienisz kolejność nie powinno być scroolowania, a co za tym idzie również nie powinno sprowadzać na pozycję czatu... Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi smile.gif

Niestety po zmianie nadal przenosi w dół forum. Myślę, że winą jest to że kursor znajduje sie w inpucie chatu dlatego przenosi, gdzie i jak go usunąc. pliki sa w 1 poscie. Bardzo proszę o pomoc
Pyton_000
Zakomentuj w mchat.js lub mchat.min.js - 2x

Kod
mChat.$$('input').focus()

Powinno pomóc
eveneme
Cytat(Pyton_000 @ 6.01.2016, 21:48:11 ) *
Zakomentuj w mchat.js lub mchat.min.js - 2x

Kod
mChat.$$('input').focus()

Powinno pomóc

Zakomentowałem niestety nadal kursor znajduje się w inpucie chatu i przenosi na dół forum.
Pyton_000
Ja dalej widzę w /ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template/mchat.min.js ten kod...
eveneme
Cytat(Pyton_000 @ 6.01.2016, 22:21:11 ) *
Ja dalej widzę w /ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template/mchat.min.js ten kod...

Już nie ma a forum nadal leci w dół. Jedyne co się zmieniło to to, że wiadomości na chacie nie przesuwają się do ostatniej wiadomości

login: Rajek
hasło: creative

Sprawdź po zalogowaniu

Nikt nie pomoże?

Tutaj jest przedstawiony problem o który mi chodzi: https://www.youtube.com/watch?v=1uR7ysD9fvQ...eature=youtu.be
zamiast forum zostawać na górze to zjeżdża w dół do tego chatu.. i jak to wyłączyć.
Johnas
Wywołaj po tym przeniesieniu na dół dodatkowo funkcję która przeniesie cię na samą górę strony biggrin.gif W efekcie da to animacje dół - góra ale powinno być lepiej niż jest aktualnie... aby wiedzieć dlaczego czat przenosi na dół byśmy musieli się bawić dokumentacją która prawdopodobnie jest czasochłonna smile.gif A zobacz czy z wyłączoną obsługą javascript też przenosi na dół smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.