Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] ciasteczko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
damain1960
mam na stronie logowanie i chcę aby dane były przechowywane w ciasteczku przez 4 dni
Comandeer
To poczytaj tutaj: Temat: Ciag zaburzajacy w haslach osobny czy wspolny wink.gif
damain1960
ale mi chodzi o kod js
com
jakie dane?
damain1960
dane logowania
com
rozumiem id? bo nic więcej nie powinno się przechowywać, ustaw ciachu czas życia i tyle
damain1960
ale ja nie mam skryptu ciasteczka i chcę aby w nim były przechowywane dane logowania login i hasło
com
nie możesz tego zrobić bo ze względu na bzepieczenstwo
damain1960
a można to zrobić ?

jakoś inne strony używają ciasteczek to czego moja nie może?
com
ale nie przechowują tam takich danych jak login i hasło smile.gif tylko samo id jak potrzebują smile.gif
damain1960
tylko się pytam czy w ciasteczku można przechowywać dane logowania?
com
nie, w ciasteczku można przechowywać informacje o zalogowanym user czyli jego id przykładowo jeśli to jest potrzebne, np do zapientania na x dni
damain1960
to właśnie o to mi chodzi potrzebuje skryptu który sprawia że użytkownik jest zalogowany przez 4 dni bo na razie mam że po wyłączeniu przeglądarki wylogowuje się
MGie
Przechowuj w cookie id_user i cookie_code,
gdzie cookie_code to unikalny, generowany przy każdym tworzeniu ciasteczka kod zapisany w bazie.

#edit
Kod
http://php.net/manual/en/function.setcookie.php
damain1960
jeny podaj mi cały kod
com
https://github.com/gbirke/rememberme
damain1960
i jak mam użyć tego kodu z github
com
no jest tam przykład, w readme jest napisane smile.gif
damain1960
i mam dodać to do index.php - logowanie

i jeszcze który z tych plików obsługuje ciasteczka i jak mam go dodać do index.php?
com
odpal sobie ten przykład a potem dostosuj do własnego systemu, nie dostaniesz gotowca bo przecież nie znamy twojego systemu i nie na tym to polega wink.gif
damain1960
już dopasowałem i git
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.