Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XML][MySQL][PHP]aktualizacja danych shopper
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kishin
Witam,

Nie wiem czy ktoś kiedys może korzystał z usług shoper.pl

Potrzebowałbym napisać apke która będzie aktualizować stany magazynowe, ceny itp na podstawie pliku xml.

Póki co mam problem z odnalezieniem bazy danych która byłaby odzwierciedleniem tego co mam na stronie.

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym sklepem, bo szczerze nie mam pomysłu jak to ugryść

Rysh
Cytat(Kishin @ 14.03.2016, 14:19:09 ) *
Witam,

Nie wiem czy ktoś kiedys może korzystał z usług shoper.pl

Potrzebowałbym napisać apke która będzie aktualizować stany magazynowe, ceny itp na podstawie pliku xml.

Póki co mam problem z odnalezieniem bazy danych która byłaby odzwierciedleniem tego co mam na stronie.

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym sklepem, bo szczerze nie mam pomysłu jak to ugryść

Czego dokładnie potrzebujesz?
Kishin
Już nieaktualne, okazało sie że shopper przy ofercie abonamentowej wszystkie dane przechowuje na swoich serwerach przez co niema do nich dostępu..., można sobie wykupić apke od nich do ładowania takich danych...

Napisałem programik, który konwertuje plik xml na csv i taki już plik ładuje na ich stronie. Niestety trzeba codziennie taki plik generować, wchodzić na ich strone i ładować, niby niewiele no ale na dłuższą mete to jednak utrudnienie.

Rysh
Cytat(Kishin @ 16.03.2016, 08:41:46 ) *
Już nieaktualne, okazało sie że shopper przy ofercie abonamentowej wszystkie dane przechowuje na swoich serwerach przez co niema do nich dostępu..., można sobie wykupić apke od nich do ładowania takich danych...

Napisałem programik, który konwertuje plik xml na csv i taki już plik ładuje na ich stronie. Niestety trzeba codziennie taki plik generować, wchodzić na ich strone i ładować, niby niewiele no ale na dłuższą mete to jednak utrudnienie.

W wersji abonamentowej masz do dyspozycji jeszcze API którego możesz użyć.
Kishin
Cytat(Rysh @ 16.03.2016, 09:05:14 ) *
W wersji abonamentowej masz do dyspozycji jeszcze API którego możesz użyć.

Tego właśnie używam, tylko że w tej wersji darmowe api jest tylko do plików csv i trzeba to przerabiać za każdym razem. Dla Xml już jest apka płatna.

Rysh
Czy na pewno o tym samym mówimy?
https://www.shoper.pl/help/api
Kishin
Cytat(Rysh @ 16.03.2016, 09:28:38 ) *
Czy na pewno o tym samym mówimy?
https://www.shoper.pl/help/api

A widzisz, to jednak coś innego, fajnie że w pomocy technicznej nic o tym nie wspomnieli smile.gif

Wygląda obiecująco.

Dzięki wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.