Mam problem z kodem formularza z walidacją w js, znalazłem gotowca, trochę go przerobiłem, ostylowałem w css, wszystko pięknie działa,
wysyła wiadomości ze zwykłych type="text", ale potrzebuje dodać do niego checkboxy i tu pojawia się problem bo za nic nie mogę ogarnąć jaki kod dodać,
żeby wybrane przychodziły na maila. Przeszukałem całe google po słowach kluczowych, ale nie znalazłem rozwiązania lub po prostu go nie rozumiem.
Proszę o pomoc. Za pewne to coś banalnego, ja się poddaje.
Kawałek kodu w HTML:
<form id="contact" name="contact" method="post" novalidate="novalidate"> <fieldset> </label> <input type="text" name="name" id="name" size="30" value="" required=""> </label> <input type="text" name="email" id="email" size="30" value="" required=""> </label> <label class="label"> <input type="checkbox"/> </label> <label class="label"> <input type="checkbox"/> </label> <input id="submit" type="submit" name="submit" value="Send"> </fieldset> </form>
Kod PHP
<?php $to = "email@email.pl"; $from = $_REQUEST['email']; $name = $_REQUEST['name']; $headers = "From: $from \r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=UTF-8'."\r\n"; $headers .= 'Content-Transfer-Encoding: 8bit'."\r\n"; $subject = "Wiadomość z formularza - $name"; $fields{"name"} = "Nazwa:"; $fields{"email"} = "E-mail:"; $fields{"message"} = "Wiadomość:"; $body = " <div class='text'>"; foreach($fields as $a => $b){ } ?>
Php trochę odchudziłem z css i html żeby łatwiej się czytało.