Zapewne zjedziecie mnie mocno ale co tam. Do odważnych świat należy.
Po wpisaniu kwoty i zatwierdzeniu klient ma otrzymać wynik rabatu oraz kwotę po rabacie.
Mam to:
<html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Sprawdź swój rabat</title> </head> <body> <form action="dane rabat.php" method="get"> Sprawdź swój rabat (wpisz wartość zamówienia)<br> <input type="text" name="liczba"><br> <input type="submit" value="wyślij"> </form> </body> </html>
<html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Dane do rabatu</title> </head> <body> <?php $liczba=$_REQUEST['liczba']; if($liczba < 999) { "Do zapłaty" .$liczba. "zł"; } else if (($liczba > 1000) && ($liczba < 2000)) { "Do zapłaty" .$liczba.=$liczba-($liczba*0.02); } else if (($liczba > 2001) && ($liczba < 3999)) { "Do zapłaty" .$liczba.=$liczba-($liczba*0.05); } else if (($liczba > 4000) && ($liczba < 7000)) { "Do zapłaty" .$liczba.=$liczba-($liczba*0.07); } else if ($liczba > 7001) { "Do zapłaty" .$liczba.=$liczba-($liczba*0.08); ?> </body> </html>
Wiem że można to prościej zrobić ale nie umiem. Zatem co tu jest nie tak że mi ni działa?