Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nl2br <br />
Forum PHP.pl > Forum > PHP
M@X
Witam.
Używam nl2br i niby wszystko działa poprawnie ale w kod wrzuca mi <br /> a to nie jest mile widziane przez walidator W3C (prawidłowo powinno być <br>).
Wyczytałem gdzieś że można dodać atrybut false który rozwiązuje problem, ale za cholere nie mogę go wcisnąć w swój kod... ktoś wie jak go zaimplementować ?
Mam kod:
  1. <?php
  2. echo 'Informacje: '.nl2br($pet['info']).'';
  3. ?>

Wydaje mi się że tak to powinno wyglądać ale coś nie hula:
  1. <?php
  2. echo 'Informacje: '.nl2br($pet['info'],false).'';
  3. ?>
com
może zajrzałbyś do $pet['info'] co tam masz co?
LowiczakPL
w XHTMLu każdy znacznik który jest pojedynczy jest zamykany /> poprawny br to <br />

w HTMLu poprawny br to <BR> lub <br>

na przykład linia pozioma HR

w HTML: <HR> ; w XHTML: <hr />
M@X
Cytat(com @ 7.05.2016, 02:20:24 ) *
może zajrzałbyś do $pet['info'] co tam masz co?

no mam tam tekst z enterami, zwykłe entery (bez żadnych <br>)
i właśnie aby wyświetlić prawidłowo na stronie wyświetlam za pomocą nl2br, problem tylko z tym że to dodaje mi <br /> zamiast <br>
no i wyczytałem że dodanie false załatwia sprawę, ale nie moge go wcisnąć do swojego kodu
Pyton_000
Za przeproszeniem jaką masz wersję PHP ? Jeśli >= 5.3 to dodanie false tak jak w przykładzie w Manualu załatwia sprawę.

PS. I co to znaczy "Nie mogę wcisnąć..."
M@X
Cytat(Pyton_000 @ 7.05.2016, 08:40:52 ) *
Za przeproszeniem jaką masz wersję PHP ? Jeśli >= 5.3 to dodanie false tak jak w przykładzie w Manualu załatwia sprawę.

faktycznie, chodziło o wersje PHP - dzięki

Cytat(Pyton_000 @ 7.05.2016, 08:40:52 ) *
PS. I co to znaczy "Nie mogę wcisnąć..."

chodziło o to że prawidłowo używałem atrybutu "false" tylko przy starszej wersji było zero reakcji, więc myślałem że coś źle zrobiłem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.