Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mini serwer www i domena
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
mariolita
Przeglądam internety w poszukiwaniu małopojemnościowego hostingu + domeny. Ja osobiście od wielu lat jestem w linuxpl.com i przenigdy nie miałem z nimi żadnych problemów a obsługa jest świetna, natomiast u nich najmniejszy hosting to 2GB pojemności za 49.20 brutto i dość pozytywnie konkurencyjne ceny domen. Natomiast dla strony informacyjnej/startowej/strony gdzie jest pare zdjęć i informacji o sklepie/asortymencie i godzinach otwarcia 2GB jest zuepłnie niepotrzebne. Wybralem się zatem w internety i wujki google w poszukiwaniu, świetnie to wygląda na pierwszej stronie - jakie to oni nie mają promocje ale jak się już zacznie wybierać hosting, domenę, (czasami cena zwiększa się jak się zaznaczy że osoba prywatna) to już przestaje być tak kolorowo. Znalazłem kilka lecz mi tak malo znane, nie wiem czy godne zaufania. Może doradzicie mi/może akurat korzystacie z takich hostingow żeby nie miała więcej nic giga, żeby koszt razem z domeną EU nie przekroczył 50zł? Jeżeli takowe istnieją. Nie chciałbym wyjść na sknerę, ale już nie pierwszy raz klieci mnie pytają o taki hosting, a ja sam też nie lubię płacić za coś czego nie używam.
Pyton_000
Domenę w OVH masz za 35/rok (odnowienie) i teraz z 9zł na start 1 rok.

Kosz 50zł na rok? miesiąc?
mariolita
rocznie
Pyton_000
To nie poszalejesz....
Tak jak pisałem 35zł domena, 15zł serwer? (na rok?!?)

Masz nawet darmowe: http://www.zymic.com/free-web-hosting/
trueblue
W Netmark.pl hosting 1GB jest za 35 zł, po zniżce 29 zł. Domena .eu 26 zł. Razem 55 zł, ale netto.
mariolita
o zawsze to pare zł mniej, a Netmark.pl jest dobrym dostawcą?
trueblue
Według mnie tak. W tym mają dosyć szybko reagujący help-desk.
mariolita
nigdy ale to nigdy nie czytam spamu ale dziś mnie cos tknęło

STREFA.pl - wyliczyłem że za calość wyjdzie 28,29zł (domena + hosting) ponieważ dziś i jutro mają promocjee na hosting ten najmniejszy (50GB)

dla mnie troche podejrzane, znacie takiego dostawce?
Pyton_000
Ta, domena odnowienie ponad 70zł/rok, serwer po promocji 250zł/rok

Super oferta biggrin.gif
mariolita
że tak powiem smile.gif za rok to już klienta problem będzie jak mu tak zależy żeby pare zł zaoszczędzić. a jeśli chodzi o sam serwis? dużo opini jest negatywnych (niby się przenieśli, nowy system, niedopracowany, itd itp)
Pyton_000
Interia wink.gif

a jakieś jakieś wymagania co do serwera mają być?
vokiel
Jeśli nie potrzebujesz poczty tylko samo WWW, to za serwer może Ci służyć GitHub ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.