mam pytanko (1.), mianowicie chodzi o zbudowanie filtra jak na otomoto (cena, czy rocznik). W momencie kliknięcia na pole do wpisania tekstu, wyświetlane są wartości do wyboru, ale jest też możliwość wpisania swoich danych. Jakiej technologi do tego użyć, albo czego szukać w internecie, bo przyznam, że brak mi pomysłu??
oraz (2.) drugie pytanko, również o ten filtr, mam zbudowane podawanie przedziału.
$sql = "SELECT DISTINCT cecha_id_towaru FROM cecha WHERE 1 = 1 "; IF ($nazwa_dzial) { $sql .= " AND (cecha_dzial = '$nazwa_dzial' OR cecha_dzial_ii = '$nazwa_dzial')"; } IF (isset($_POST["sredni"])) { $srednica_sql = $_POST["sredni"]; $sql .= " AND cecha_srednica_i = '$srednica_sql'"; } IF (isset($_POST["mocod"])) { $mocod_sql = $_POST["mocod"]; } IF (isset($_POST["mocdo"])) { $mocdo_sql = $_POST["mocdo"]; } $sql .= " AND (cecha_moc BETWEEN '$mocod_sql' AND '$mocdo_sql')"; }
To zapytanie , gdy nie podam żadnych wartości nie pokazuje w ogóle wyników, a w momencie, gdy dostanie wartości z formularza, wyświetla wyniki, co zrobić, aby w momencie, gdy tylko ładuje się strona, to żeby nie brał pod uwagę zapytania z BEETWEEN?