Chciałbym Was bardzo serdecznie prosić o pomoc, nakierowanie na właściwe tematy ... Potrzebuję zrobić formularz który będzie składał się z kilku pól tekstowych, kilku list i checkboxów. Z tym że niektóre pola mają być na starcie niewidoczne. Moją pojawić się dopiero po wybraniu konkretnej wartości z listy lub po zaznaczeniu odpowiedniej wartości w checkboxie. Dla przykładu:
Mam listę z wartościami 1, 2, 3, 4. Gdy wybierzemy wartość 1 i 3 to pole tekstowe "tekst" ma być wymagane, jeśli wybrana jest wartość 2 to pole "tekst" ma być widoczne i opcjonalne, w przeciwnym razie czyli gdy nie jest wybrana wartość ani 1, ani 2 ani 3, pola ma w ogóle nie być. Szukał od dłuższego czasu i sposobu na tego typu rzeczy jest wiele. Mówiąc szczerze im więcej szukam i czytam tym większy mętlik mam. Nie chodzi mi o gotowca ponieważ chcę to zrozumieć. Może macie jakieś linki do dobrych przykładów. Jak nie wiem jak to prawidłowo robić to nawet nie mam pojęcia czy przykład/artykuł który analizuję jest dobry czy nie