nospor :Cytat
Nadal nie napisales co chcesz zrobic wiec niby jak mialem ci napisac cos madrego? Napisalem: 'Co cchesz osiagnac' a ty nie odpowiedziales na to pytanie...
Wywal tego ifa i po sprawie skoro do niczego ci nie jest potrzebny
1. Napisałeś dokładnie tak:
Cytat
No tak, sesja jak to sesja, trwa...
Co ty chcesz osiagnac przez zwiekszanie lang w session o 1?
a ja odpowiedziałem więc skąd ta pretensja:
Cytat
Aktualnie nie ma zastosowania ta inkrementacja, to pozostałości po próbach wymyślenia jakiegoś sposobu o to co pytam.
A co che ogólnie osiągnąć napisałem w pierwszym poście, czy napisałem to w sposób nie zrozumiały ?

Napiszę jeszcze raz, chciałbym znaleźć sposób na to by nie tylko za pierwszym uruchomieniem strony sprawdzany był język, ofc nie chodzi mi o ciągłe sprawdzanie bo w tedy się strona zapętli, ale chodzi np. włączam 1 zakłądke z XYZ.com moja pentla eleganco sprawdza język i ustawia też taki język strony. Natomiast jak otworze drugą zakładkę też z XYZ.com użyta przezemnie w ten sposób sesja już nie pozwala na wejście do if, natomiast innego pomysłu nie wymyśliłem i tu pytanie czy ktoś miałby pomysł aby nawet po otwarciu nowej zakładki język był sprawdzany znów.
NickOver :1. słuszna uwaga
2.
Cytat
Po 2 nie lepiej zamiase ifów i elsów zrobić switcha?
Mam wersje z casami ale właśnie mi wydaje się lepsza opcja z ifami mogę się mylić ale to bardzo podobna struktura do tej z ifami wiec to żaden problem. I nie chodzi mi o sprawdzanie języka co wejście na stronę bo to porostu by zapętlało przekierowania na stronie tylko j.w.
3. Wiem jaki jest mechanizm sesji i dlatego napisałem ten post z prośbą o pomoc w wymyśleniu lepszego sposobu niż ja zdołałem o ile jakiś sensowy istnieje. I wiem że to sprawdzanie, szczególnie w różnych przypadkach może być bezsensowne ale powiem tak klient czasem ślepo czegoś chce. Przy użyciu samych pętli switch/if przekierowania się zapętlają ponieważ każde otwarcie strony przechodzi pętle, zmienna sesyjna pozwala mi na jako takie prawidłowe działanie tego.
4. Właśnie tak zrobiłem odpowiedziałem. I właśnie dlatego napisałem na forum bo sam nie umiem lepiej wymyślić i może ktoś pomoże bardziej doświadczony.