Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wordpress CCTM i funkcja if else
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lucek666
Cześć,
mm taki problem od kilku dni, uzywam wordpresa z pluginem CCTM i napisałem taka funkcję do wyświetlania odpowiedniej zawartości zaleznie od zaznaczonej opcji.
  1. happy end: <?php print_custom_field('happy_end');?><br/>
  2. <?php $test = print_custom_field('happy_end');?>
  3.  
  4. Test: <?php echo $test;
  5. if ($test == 1) {
  6. ...
  7. ...
  8. ...

Wynikiem na stronie jest costakiego

1. happy end: 1
  2. 1 Test:

Wniosek jest jeden, zmienna $test do której chcem rzypisać funkcję print_custom_field('happy_end') nie odczytuje wyniku funkcji.
Z racji iż nie siedze nad tym problemem od dzisiaj to już wiem że gdy zrobię tak:

1. happy end: <?php print_custom_field('happy_end');?><br/>
  2. <?php $test = "print_custom_field('happy_end')";?>
  3.  
  4. Test: <?php echo $test;
  5. if ($test == 1) {
  6. ...
  7. ...
  8. ...

To mam taki wynik:

1. happy end: 1
  2. Test: print_custom_field('happy_end')

Czyli wówczas zmienna $test] nie rozpoznaje wyniku funkcji tylko samą jej nazwę.
Potrzebuje informacji jak by to tak zrobić aby przypisać wynik funkcji print_custom_field('happy_end' do zmiennej $test

Problem rozwiązany,
należało zmienić funkcję
print_custom_field('happy_end')
na
get_custom_field('happy_end')
NickOver
Wiem że problem rozwiązany, ale i tak proponuje poczytać o typach danych ponieważ
  1. <?php $test = "print_custom_field('happy_end')";?>

"Czyli wówczas zmienna $test] nie rozpoznaje wyniku funkcji tylko samą jej nazwę."
Nie rozpoznaje jej nazwy tylko Ty do zmiennej test przypisujesz ciąg znaków print_custom_field('happy_end') równie dobrze mógłbyś w cudzysłowie napisać "asd('happy_end')" i nie znaczyło by to że istnieje funkcja asd. A print jak wskazuje nazwa ma coś wyświetlić, czyli w kodzie będzie gdzieś echo a sama funkcja będzie void'em (czyli nic nie zwraca, czyli nic nie przypisze Ci do $test).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.