Otóż mam problem z poniższym skryptem w modyfikowanej przeze mnie grze przeglądarkowej:
<?php function dodaj_ustawe($numer, $ministerstwo, $tekst, $kto ){ //ustawienia startowe //zabezpiecz zmienne $numer = ut($numer); $ministerstwo = ut($ministerstwo); $tekst = ut($tekst); $kto = ut($kto); //dodaj gracza mysql_query("insert into baza_ustaw(numer, ministerstwo, tekst, kto, data_g) value ('".$numer."','".$ministerstwo."','".$tekst."','".$kto."',now())"); else return "<font color='red'>Wystąpił nieoczekiwany błąd, spróbuj ponownie.</font>"; } ?>
Wydaje mi się, że wszystko jest dobrze, ale gdy w grze uzupełniam poprawnie wszystkie dane wyskakuje mi zawsze "Wystąpił nieoczekiwany błąd, spróbuj ponownie". Może to coś z MySQL? Tutaj mam tabelę:
-- Struktura tabeli dla `baza_ustaw` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `baza_ustaw` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `numer` int(11) NOT NULL, `ministerstwo` varchar(100) character SET utf8 NOT NULL, `tekst` text character SET utf8 NOT NULL, `data_g` date NOT NULL, `baza` int(11) NOT NULL, `veto` int(11) NOT NULL, `za` int(11) NOT NULL, `przeciw` int(11) NOT NULL, `wstrzymany` int(11) NOT NULL, `razem` int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
Bardzo proszę o pomoc