Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] jak znaleźć kontroler znając nazwę route?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koszykarze
Oglądam duży, nie swój, projekt zrobiony w Symfony - Sylius. Jest tu 200 Bundles i tyle samo Components.

Wstukuję:
Kod
debug:router --show-controllers
i widzę np
Kod
sylius_shop_partial_product_index_latest          GET              ANY      ANY    /_partial/products/latest/{count}                             sylius.controller.product:indexAction

format kontrolera (sylius.controller.product:indexAction) nie wygląda mi na format logical name (AppBundle:Blog:show) ani fully-qualified class name (AppBundle\Controller\BlogController::showAction).

Jak mam znaleźć ten kontroler w kodzie projektu?

(tu są wszystkie Bundle tego projektu https://github.com/Sylius/Sylius/tree/maste.../Sylius/Bundle )
lukaskolista
sylius.controller.product to id usługi, jako która jest zarejestrowany kontroler. Zrób sobie dumpa usług i zobacz na jaką klasę wskazuje ta usługa.

Swoją drogą ciekawy projekt, pisany głównie przez Polaków.
koszykarze
dzięki.

po czym poznałeś że to id usługi?
lukaskolista
Dosyć dobrze znam symfony i stosowane praktyki (jak format nazwy usług), ale upewniłem się na wszelki wypadek, żeby nie pisać nieprawdziwych informacji.
koszykarze
aha, bo rozumiem że nie ma możliwości wyświetlić listę wszystkich routes projektu razem ze ścieżkami do kontrolerów tak jak to jest w profilerze dla aktualnie wybranej strony ?
lukaskolista
Akurat nie mam na tym komputerze żadnego projektu na symfony, musiałbyś sobie helpa dla debug:router zobaczyć.
koszykarze
kropki usługi, kreski kontrolery. got it.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.