Mam problem, otóż próbuje stworzyć skrypt
W formularzu wypisuje dowolne 3 liczby. Dajmy na to 1, 2 ,3. I klikam czy chcę je uporządkować rosnąco czy malejąco. Klikam rosnąco i ten formularz wysyła się do mojego pliku php, który oddaję wynik rosnący.
Problem w tym, że mam tylko rosnąco, a nie wiem jak zrobić żeby być też malejąco. Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłem o co mi chodzi

1. Plik Formularz.html
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="UTF-8" /> </head> <body> <form action="wyniki.php" method="get"> <input type="number" name="pole_1" placeholder="Wprowadź liczbę" /> <input type="number" name="pole_2" placeholder="Wprowadź liczbę" /> <input type="number" name="pole_3" placeholder="Wprowadź liczbę" /> <input type="radio" name="akcja" value="1" checked="checked"> <input type="radio" name="akcja" value="0"> <input type="submit" name="wyslij" value="Wyślij" /> </form> </body> </html>
Plik 2 - wyniki.php
<!doctype html> <html> <head> <title>Testowanie skryptów PHP</title> <meta charset="UTF-8" /> </head> <body> <?php $sortuj = $_GET["akcja"]; if ($sortuj) { foreach($multiarray as &$ma) $tmp[] = &$ma["name"]; foreach($multiarray as &$ma) } ?> </body> </html>
Po prostu chciałbym mieć możliwość wyboru w tym formularzu czy chce malejąco sortować, czy rosnąco. Głowię się i głowię i nic mi nie przychodzi na myśl.