Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Formularz PHP + Fancybox - pusty mail :(
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
travi
Witajcie,

postanowiłem zmienić swój formularz na stronie. Do tej pory miałem zwykły formularz który po kliknięciu "wyślij" odsyłał do strony z informacją, że wiadomosc została wysłana. Teraz chciałem zrobić formularz popup w którym wszystko działoby się w okienku. Znalazłem coś takiego: http://designwoop.com/2012/07/tutorial-cod...l-contact-form/

Zacząłem się bawić w jego przerabianie (CSS) i gdy wyglądał elegancko przetestowałem go. Niestety wiadomość doszła ale bez treści. Dochodzą nagłówki czyli "Imię nadawcy:" "Mail nadawcy" itp. ale content jest pusty. Zupełnie tak jakby formularz nie przekazywał wpisanej treści. Myślałem, że to ja coś pokopałem, ale wrzuciłem oryginalny skrypt i formularz na stronę i dodałem tylko swój e-mail jako odbiorcy. Nadal to samo. Nie przesyła treści wiadomości sad.gif

Możecie zerknąć czy u was będzie to samo? Może to wina ustawień mojego serwera? Meczę się już 3 godziny :/
b4rt3kk
Cytat(travi @ 6.11.2016, 20:53:11 ) *
Witajcie,

postanowiłem zmienić swój formularz na stronie. Do tej pory miałem zwykły formularz który po kliknięciu "wyślij" odsyłał do strony z informacją, że wiadomosc została wysłana. Teraz chciałem zrobić formularz popup w którym wszystko działoby się w okienku. Znalazłem coś takiego: http://designwoop.com/2012/07/tutorial-cod...l-contact-form/

Zacząłem się bawić w jego przerabianie (CSS) i gdy wyglądał elegancko przetestowałem go. Niestety wiadomość doszła ale bez treści. Dochodzą nagłówki czyli "Imię nadawcy:" "Mail nadawcy" itp. ale content jest pusty. Zupełnie tak jakby formularz nie przekazywał wpisanej treści. Myślałem, że to ja coś pokopałem, ale wrzuciłem oryginalny skrypt i formularz na stronę i dodałem tylko swój e-mail jako odbiorcy. Nadal to samo. Nie przesyła treści wiadomości sad.gif

Możecie zerknąć czy u was będzie to samo? Może to wina ustawień mojego serwera? Meczę się już 3 godziny :/

Większość przeglądarek posiada obecnie coś takiego jak konsola. Przyczyny problemu zacząłbym poszukiwać od debuga przekazywanych wartości. Otwórz konsolę, odśwież stronę i prześlij formularz. Zobacz jakie wartości POST/GET są przesyłane przez ajax oraz jakie wartości otrzymuje skrypt PHP (również można podejrzeć w konsoli, tyle że najpierw musisz zrobić wyświetlanie tego po stronie PHP).

Ja bym stawiał na jakąś literówkę/błędną nazwę zmiennej.
SmokAnalog
Cytat(travi @ 6.11.2016, 20:53:11 ) *

Chętnie, ale nie podałeś gdzie to jest biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.