Zamie¶ciłem tam dwa formularze kontaktowe opisane już w css'ie.
Za nic w ¶wiecie nie mogę sobię poradzić z podpisaniem pliku PHP.
Szukam użytkownika który za symboliczn± kwotę, nie wiem 20? złotych pomoże mi z tym od ręki.
Kod Formularza nr . 1 (HTML)
<form action="reserv.php" method="post"> </font> </select> </font> </select> <div class="clearfix"> <input type="text" id='input-val3' placeholder="Text" required> </label> <input type="text" id='input-val4' placeholder="Text" required> </label> <input type="text" id='input-val5' placeholder="Text" required> </label> <input type="text" id='input-val6' placeholder="Text" required> </label> <label for="input-val7" class="promo promo2"> </label> </form>
Formularz nr. 2
Do formularza nr. 1 próbowałem skleić sam plik PHP, do drugiego nawet nie podchodziłem , z tego co sie orientuję z div'a trzeba przej¶ć w <form> i dopisać metodę _post ale nie mam czasu dzisiaj na kolejn± lekturę niestety.
Plik :
<?php //filtruje dane użytkownika $val7 = $_POST['val7']; //mail na który będa wysyłane wiadomo¶ci $odbiorca = "xxx@xxx.pl"; //nagłówki $header = "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\nFrom: $val6"; //Sprawdzam czy istnieje ciastko, jeżeli tak wy¶wietlam komunikat { //Sprawdzam model { $error .= "Nie wypełniłe¶ pola <strong>Model</strong><br/>"; } { $error .="Za długa nazwa modelu - max. 120 znaków <br/>";} //Sprawdzam imię i nazwisko { $error = "Nie wypełniłe¶ pola <strong>Imię i nazwisko !</strong><br/>"; } { $error .="Za długie imię i nazwisko - max. 30 znaków <br/>";} //Sprawdzam numer telefonu { $error .= "Nie wypełniłe¶ pola <strong>numer telefonu !</strong><br/>"; } { $error .="Za długi numer telefonu - max. 30 znaków <br/>";} elseif (preg_match('/^[a-zA-Z±ćęłńó¶ĽżˇĆĘŁŃÓ¦¬Ż0-9\-\_\.]+\@[a-zA-Z±ćęłńó¶ĽżˇĆĘŁŃÓ¦¬Ż0-9\-\_\.]+\.[a-z]{2,4}$/',$val5) == false) { $error .= "Niepoprawny numer telefonu <br/>"; } //Sprawdzam mail { $error .= "Nie wypełniłe¶ pola <strong>E-mail !</strong><br/>"; } { $error .="Za długi e-mail - max. 30 znaków <br/>";} elseif (preg_match('/^[a-zA-Z±ćęłńó¶ĽżˇĆĘŁŃÓ¦¬Ż0-9\-\_\.]+\@[a-zA-Z±ćęłńó¶ĽżˇĆĘŁŃÓ¦¬Ż0-9\-\_\.]+\.[a-z]{2,4}$/',$val6) == false) { $error .= "Niepoprawny adres E-mail! <br/>"; } //Sprawdzam czy s± błędy i wysyłam wiadomo¶ć { $list = "Przysłał - $val4 ($val6) <br/>Numer telefonu - $val5 Zainteresowany modelem- $val3"; { $error .= "Twoja wiadomo¶ć została wysłana"; } else { $error .= "Wyst±pił bł±d podczas wysyłania wiadomo¶ci, spróbuj póĽniej.";} } } ?>
UWAGA ! Najważniejsze jest w tym to, że potrzebuję, pop-upa, komunikatu , czego kolwiek o poprawnym wysłaniu wiadomo¶ci.