markonix
7.03.2017, 11:40:41
Mam krótkie pytanie, jak to działa?
Rozumiem minifikacja, packing, JSowy composer, less. Wszystko fajnie tylko wymagana to np. node.
Czy ja potrzebuje też instalowanie node'a na serwerze produkcyjnym czy to jest tylko na dev (chociażby pracując na homestead, który go już ma), a na produkcję wyrzuca już tylko "skompilowane" pliki css i js?
Jest dokładnie tak jak mówisz, potrzebujesz tego tylko na deweloperce, a na produkcję możesz już wrzucać tylko skompilowane pliki. Głównie jest to zrobione ze względu na wygodę, abyś mógł odpalić "npm run dev/watch" (w zależności czy elixir do wersji 5.3 czy tak jak wspomniałeś mix od wersji 5.4) i na żywo wraz z modyfikacją pliku mieć dostarczane zmiany.
Pytanie bardzo ogólne, dlatego odpowiedź też mało precyzyjna
Pyton_000
7.03.2017, 12:42:38
Możesz równie dobrze kompilować assets na prod. ja tak robię przy swoim blogu (tyle że ja mam wersjonowanie na produkcji więc mogę sobie pozwolić na długie kompilowanie)
markonix
7.03.2017, 13:26:14
No właśnie nie wiem, które podejście lepsze? Wydaje mi się, że najlepiej byłoby pushować na produkcję tylko pliki z public, a resources zostawić na produkcji. Ale w tym folderze też są widoki, nie wiem czy to tak pójdzie.
I czy to się rozwiązuje SVNem czy jeszcze wewnętrznymi mechanizmami LR (artisanem np.).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.