Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]KnpMenuBundle co w tym fajnego? dlaczego to najpopularniejszy Bundle Symfony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
porzeczki
Nie czaję dlaczego ten bundle ma takie ilości ściągnięć.

Definiuję w klasie menu a twigu jedną linią ją wywołuję i w efekcie mam renderowane <ul><li>. Klasę menu mogę zarejestrować jako serwis i wstrzyknąć do niego jakis obiekt.

To wszystko co zrozumiałem z dokumentacji. No ale co w tym takiego genialnego? Czego nie kumam?
nospor
Skoro wszyscy sie nim zachwycaja to podejrzewam, ze ten Bundle jest na tyle bystry ze generuje w menu tylko te pozycje, do ktorych user ma dostep.
Czyli ty wstawiasz wszystko jak leci, a menu samo rozstrzyga czy mozna to wyswietlac czy nie na podstawie rol jakie user posiada.

Ale to tylko taki moje gdybanie bo jeszcze go nie uzywalem. Zamiast tego napisalem wlasny lib ktory robi wlasnie to co ci tu wyzej opisalem. Czas sie przerzucic na ten Bundle i nie odkrywac Ameryki na nowo wink.gif
porzeczki
No dobra, czyli to samo co wywołanie kontrolera z twiga który zwraca co trzeba na podstawie role usera, tylko że template czystrzy.

Ok no nic, jakoś się przyzwyczaiłem że te popularne bundle (jak sonataAdmin) robią troche więcej, stąd pomyślałem że czegoś nie zrozumiałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.