Cytat(viking @ 31.10.2017, 05:55:45 )

Notice to też błąd który może doprowadzić do wywalenia się całej aplikacji więc nie powinno go być już na etapie tworzenia kodu.
Cytat(Pyton_000 @ 31.10.2017, 09:27:42 )

Czyli chcesz aby aplikacja działała pomimo że wywali się error?
Tak, notice gdy zabraknie przy wyświetlaniu widoku jakiejś zmiennej nie jest dla mnie wystarczającym powodem aby wyłączać całą stronę.
Nie wiem jak ale w Codeigniter tak właśnie mam, że notice nie blokują strony bo się zdarzają bo mam je w logach, a nie ma bata (a teraz już motywacji bo przepisuje całość) aby wyłapać wszystko.
Cytat(batman @ 31.10.2017, 11:59:46 )

@markonix
Do logowania błędów na produkcji polecam
Bugsnag,
Sentry lub coś podobnego. Ja korzystam z tego pierwszego. Jeśli lubisz bawić się w zaawansowane raportowanie i monitorowanie, sprawdź
Logstash.
Logowanie błędów takie bardziej PRO jak najbardziej ale do tego przejdę później, ale na razie rozkminiam etap wcześniej.
Edit:
Popatrzyłem jak to jest w CI zrobione.
{
error_reporting(E_ALL
& ~E_NOTICE
& ~E_DEPRECATED
& ~E_STRICT
& ~E_USER_NOTICE
& ~E_USER_DEPRECATED
); }
else
{
I nie wiem czy tu nie ma odpowiedzi

display_errors i error_reporting zawsze myślałem, że to tylko komplementarne ustawienia, ale teraz jak się temu przyjrzałem to są to osobne ustawienia jak same ich nazwy wskazują - wyświetlanie błędów i ogólnego raportowania. To teraz moje pytanie brzmi czy zgapić z CI i wstawić to do Laravel'a czy macie inne sugestie - czy da się kontrolować na poziomie aplikacji. Błędy poważne takie jak błędy bazy danych też bym obsłużył inaczej aniżeli wywalenie "Nie udało się" na całą stronę, wg mnie najbardziej userfrielndy będzie wyłapanie tego, zalogowanie oczywiście, a usera np. wrócić na poprzednią stronę już z flash komunikatem, że operacja się nie powiodła itp.