Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Przekazanie zmiennej do drugiego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mattii
mam zapytanie

1.  
  2. $Dquery = $DBcon->query("SELECT * FROM ... WHERE ... ");
  3.  
  4.  
  5. $ile=$Dquery->num_rows;
  6.  
  7. for ($i=0; $i <$ile; $i++)
  8. {
  9.  
  10.  
  11.  
  12. $11=$Dquery->fetch_array();
  13.  

czyli wykonuje sie tyle razy ile jest pozycji spełniajacych zapytanie

i tworzy formularz z wyświetlona nazwa zespołu oraz buttonem aby uzupełnić tą pozycję niech to bedzie zespół muzyczny o muzyków

i teraz przez ten formularz chciałbym aby po naciśnięciu przycisku przenosiło mnie do strony gdzie te szczegółowe dane muzyka dodam.

ale jednocześnie aby też przekazać id tego pola - nazwy zespołu - aby te dane muzyka zostały przypisane do własciwego zespołu - bo zespołów moze być wiecej

szukam rozwiązania na jakiej zasadzie mozna to zrobić - czytałem o zmiennej sesyjnej, ale moje próby spełzły na niczym...

a uzywam sesji aby sprawdzac jaki uzytkownik jest zalogowany. więc to byłoby chyba najlepsze wyjście tylko jak to zrobić ?

viking
W pętli jest pewnie jakaś tabelka więc dla każdej pozycji generuj odpowiedni adres /edit/numer id z bazy
mattii
tak- i wyswietla mi go potem - osobne id dla kazdej wyswietlonej pozycji z bazy.

ale nie wiem jak sie do niego 'dobrać' aby przekazać go potem do drugiego pliku..
viking
Skoro masz go w adresie to jak się pobiera dane z $_GET?
mattii
ok - opanowane z GET.

jest jeszcze jakaś inna opcja aby rozwiązać ten problem, czy to jest najpopularniejsze, albo najlepsze rozwiązanie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.