Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Cannot use 'String' as class name as it is reserved
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
greenman
Witam. Tak jak w temacie. Nowa wersja php jest niekompatybilna ze starym skryptem.
Jak mogę zmienić tą nazwę klasy w kodzie i czy ma to wgl sens nie mając wielkiego pojęcia?

Czy lepszym rozwiązaniem będzie zmiana php na starszą wersję?
Pyton_000
Zmień nazwkę klasy i jej wystąpienia i będzie działać (w teorii)
greenman
Tak jak napisałem, wielkiego pojęcia w php nie mam.
Coś tam próbowałem zmienić, ale sypnęło jeszcze gorszym błędem to wróciłem do tego co było.
Jak byś mi chociaż w skrócie opisał co musiałbym zmienić.
Tak jak piszę, jeśli to jakaś cięższa sprawa szybciej zmienię wersję php na dedyku.
viking
Zrób sobie grepa po plikach gdzie to występuje i zmień na coś innego. Jak bardzo dużo zależności znajdzie to twoja decyzja co dalej.
Tomplus
Zmiana nazwy tylko i wyłącznie w pliku którym jest błąd to tylko czubek góry lodowej. Prócz zmiany nazwy klasy także musisz zmienić nazwę tam gdzie klasa String jest wywoływana.
greenman
Czyli dajmy na to zaczynam od
Kod
Fatal error: Cannot use 'String' as class name as it is reserved in /var/www/clients/client1/web17/web/includes/entity/TableStructure.php on line 17

17 linia wygląda tak
Kod
class String implements I_ToHtml

Zmieniam to powiedzmy na
Kod
class String_type implements I_ToHtml

Sypie mi nowy błąd
Kod
Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 1 passed to exceptionHandler() must be an instance of Exception, instance of Error given in /var/www/clients/client1/web17/web/includes/functions.php:787 Stack trace: #0 [internal function]: exceptionHandler(Object(Error)) #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web17/web/includes/functions.php on line 787

Lini 787 wygląda tak
Kod
function exceptionHandler(Exception $e)

I tu nie mam pojęcia.
viking
function exceptionHandler(Error $e)
greenman
Kod
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function curl_init() in /var/www/clients/client1/web17/web/includes/functions.php:1050 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web17/web/global.php(269): curl_get_contents('http://license....') #1 /var/www/clients/client1/web17/web/index.php(6): require_once('/var/www/client...') #2 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web17/web/includes/functions.php on line 1050

Linia 1050-1055
Kod

$curl = curl_init();
curl_setopt_array($curl, array(
CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1,
CURLOPT_URL => $url,
CURLOPT_TIMEOUT  => $timeout
));

Chyba jednak zmiana wersji php na niższą będzie szybszym rozwiązaniem smile.gif
viking
Brakuje rozszerzenia curl.
greenman
I po kłopocie.
Dzięki wielkie.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.