Mam prosty formularz. Chcę aby po naciśnięciu przycisku "wyślij" skrypt sprawdził czy pola są puste i zapamiętał pola, które użytkownik już wpisał. Niestety to co obecnie napisałem nie działa tak jak powinno. W przypadku płci nie działa wcale. Może ktoś pomóc i pokazać jak to powinno wyglądać ?
Przykład:
Imię= użytkownik zostawia puste pole
Nazwisko=Kowalski
Rezultat po wciśnięciu wyślij:
Imię // komunikat, że to pole nie może być puste
Nazwisko= Kowalski // czyli zapamiętanie tego co się wpisało poprzednio.
<?php $wal_c=0; $w_im=1; $imie=""; $w_nazwisko=1; $nazwisko=""; $w_plec=1; $plec=""; { $imie=$post["imie"]; $nazwisko=$post["nazwisko"]; $plec=$post["plec"]; if(($w_im==1) and ($w_nazwisko==1) and ($w_plec==1)) { $wal_c=1; if($wal_c==1) { } } } { ?> <table> <form action="" method="post"> <tr><td>Imię: </td><td><input type="text" name="imie" id="imie" value="<?php if ($w_im==1) {echo $imie;} ?>" /></td> <td> </td> </tr> <tr><td>Nazwisko:</td><td> <input type="text" name="nazwisko" id="nazwisko" value="<?php if ($w_nazwisko==1) {echo $nazwisko;} ?>" /><br /></td> <td> </td> </tr> <td> </td> </tr> <tr><td>Nazwisko panienskie: </td><td><input type="text" name="n_panien" id="n_panien" value="<?= $n_panien; ?>" /><br /></td> <td> </td> </tr> <tr><td>Email:</td><td> <input type="text" name="email" id="email" value="<?= $email; ?>" /><br /></td> <td> </td> </tr> <tr><td>kod pocztowy:</td><td> <input type="text" name="kod" id="kod" value="<?= $kod; ?>" /><br /></td> <td> </td> </tr> <tr><td></td><td align="center"><input type="submit" name="submit" value="wyslij" id="submit"></td></tr> </form> </table> <?php } ?>