Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja header()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bmati666
Witam,
Mam taki kod w kilku miejscach np. po zalogowaniu lub wylogowaniu.
  1. header("Location: /index.php");

Wczoraj jeszcze wszystko działało, dzisiaj już nagle nie działa.
Nie zmianiałem ani kropki w kodzie.
Czy problem może leżeć po stronie hostingu?
Korzystam z hekko.pl.
Zamiana na window.location daje mi sekundowe opóźnienie.
Jakieś pomysły?
phpion
Pamiętaj, że przed header() nie możesz wysłać nic na wyjście: żadnego kodu HTML, żadnej spacji, niczego. Obstawiam, że to właśnie stanowi u Ciebie problem, może przekierowanie robisz „w środku” kodu HTML? Bez kodu można zgadywać.
bmati666
Ale dlaczego wcześniej wszystko działało i nagle przestało?

Zapomniałem o jednej rzeczy.
Dziwna sprawa.
Ogólnie index wygląda mniej więcej tak:

1. include 'header.php';
  2.  
  3. switch(isset($_GET['act']) ? $_GET['act'] : 'index') {
  4. case 'strona':
  5.  
  6. break;
  7. case 'strona2':
  8.  
  9. break;
  10. }

W pliku header.php jest cała góra <head></head>

i wszystko działa dopóki nie dodam tego:

1. <link rel="apple-touch-icon" sizes="57x57" href="favicon/apple-icon-57x57.png">
  2. <link rel="apple-touch-icon" sizes="60x60" href="favicon/apple-icon-60x60.png">
  3. <link rel="apple-touch-icon" sizes="72x72" href="favicon/apple-icon-72x72.png">
  4. <link rel="apple-touch-icon" sizes="76x76" href="favicon/apple-icon-76x76.png">
  5. <link rel="apple-touch-icon" sizes="114x114" href="favicon/apple-icon-114x114.png">
  6. <link rel="apple-touch-icon" sizes="120x120" href="favicon/apple-icon-120x120.png">
  7. <link rel="apple-touch-icon" sizes="144x144" href="favicon/apple-icon-144x144.png">
  8. <link rel="apple-touch-icon" sizes="152x152" href="favicon/apple-icon-152x152.png">
  9. <link rel="apple-touch-icon" sizes="180x180" href="favicon/apple-icon-180x180.png">
  10. <link rel="icon" type="image/png" sizes="192x192" href="favicon/android-icon-192x192.png">
  11. <link rel="icon" type="image/png" sizes="32x32" href="favicon/favicon-32x32.png">
  12. <link rel="icon" type="image/png" sizes="96x96" href="favicon/favicon-96x96.png">
  13. <link rel="icon" type="image/png" sizes="16x16" href="favicon/favicon-16x16.png">
  14. <link rel="manifest" href="favicon/manifest.json">
  15. <meta name="msapplication-TileColor" content="#ffffff">
  16. <meta name="msapplication-TileImage" content="favicon/ms-icon-144x144.png">
  17. <meta name="theme-color" content="#ffffff">
nospor
czyli jak sam widzisz wysylasz cala mase kodu jeszcze przed header() co powoduje efekt nie dzialania.

Czemu ci wczesniej dzialalo? pewnie temu ze byla inna konfiguracja php, ktora miala autobuforowanie. Pewnie zrobili update na serwerze wink.gif
bmati666
Ale normalnie w sekcji <head> mam pliki .css, jakieś czcionki, skrypty i przekierowanie działa tylko jak dodaję ikony to nagle przestaje
nospor
Byc moze przekroczyles limit bufora akurat tym tekstem z ikonami.
bmati666
Jest na to jakiś sposób?
nospor
No to skoro przekraczasz limit, to zwieksz ten limit...
https://www.a2hosting.com/kb/developer-corn...ering-directive

A najlepiej zacznij w koncu pisac porzadnie, czyli najpierw logika aplikacji a dopiero potem wyswietlanie. Tak jak teraz robisz to jest poprostu tragedia
deha21
Zrób na samej górze pliku ob_start();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.