Cześć
Mam problem związany z pobieraniem danych z tabeli w bazie danych. Ogólnie chciałbym po kliknięciu przycisku na stronie generować raport, właśnie z danymi z bazy danych.
Urywki kodu znaczące wyglądają tak:
$viewer->assign('INVOICE', $invoice);
$viewer->assign('INVOICE_DATA', $invoice->get_data()); <- w tym miejscu poprzez get_data() chciałbym pobierać dane. Dla jasności, gdy usune get_data(), to od razu
po kliknieciu przycisku przechodzi mi do tpl'a i wyświetla mi cokolwiek bym tam zawarł, lecz chodzi mi o to,
żeby wyświetlał tpl'a ale uzupełnionego danymi właśnie z bazdy danych , konkretnie tabeli
$response->set_emit_type(Action_Response::EMIT_HTML);
$response->set_result($viewer->view('InvoiceData.tpl', $module_name));
Klikajać w odnośnik get_data() przekieruje dalej, dalej ,dalej i trafiam ostatecznie na:
public function get_pmax()
{
if (!isset($this->pmax)) {
$this->pmax = $this->report_pmax();
}
return $this->pmax;
}
public function report_pmax()
{
$qdata = SimInvoice_DataPoints_Model::get_data_range(
$this->get_dt_start(),
$this->get_dt_end(),
$this->get_devices()->get_id()
);
return $qdata;
}
Sprawdziłem przez logi , że get_id() pobiera mi numer mojego urządzenia prawidłowo, urządzenia które wybiore z listy na stronie, jednak po kliknięciu generowania raportu na stronie nie pojawia się nic, ani dane z tabeli, ani nawet TPL , który znajduje się tam w kodzie który wklejałem jako pierwszy.
<?php
require_once 'includes/runtime/BaseModel.php';
class SimInvoice_DataPoints_Model extends CRM_Base_Model
{
public static function get_data_range(DateTime $dt_start , DateTime $dt_end , $devicesid)
{
$query = self::get_data_query();
$query .= 'WHERE dt_start = ? , dt_end = ? , devicesid = ?';
$params = [$dt_start , $dt_end, $devicesid];
$db = PearDatabase::get_instance();
$rows = $db->query_all($query , $params);
return $rows;
}
public static function get_data_query()
{
$query = 'SELECT *FROM floats';
return $query;
}
}
A tutaj kodzik łączenia z bazą danych i wybrania danych z tabeli floats
Wiem, że może być cieżko zrozumieć, ale nie potrafie chyba lepiej tego przedstawić, a stoje w martwym punkcie i znając życie jest to jak zwykle jakas glupota...
Może funkcja zle napisana, moze zle cos w tabeli umiescilem, jakies pomysly?
Uzywam PGadmin'a do konfigurowania bazy postgresql , do zabawy z PHP'em uzywam PHPStorm'a
PHP w wersji 5.6
Byłbym wdzieczny za każdą pomoc, bo mi się juz koncza pomysly