w php w pętli foreach ma mi wyswietlic pierwszy obraz z katalogu, a po kliknieciu w niego ma wyswietlic wszystkie obrazy z tego katalogu, z kolei w skrypcie galerii (fresco) obrazy sa wyswietlane w js... jak to polaczyc zeby najlepiej zrobic to w petli w php?
petla
<section id="photos"> <a id="gallery" class="link text-center fresco" data-fresco-group="gallery"> <div class="pasek">–––</div> </a> <?php endif ?> <?php endforeach ?> </section>
js fersco wyglada mniej wiecej tak
<script> $(document).ready(function() { $('#art').bind('click', function() { Fresco.show([ { url: '/images/default/index/art/frans_hals.jpg', }, { url: '/images/default/index/art/rembrandt.jpg', caption: "Rembrandt, The Night Watch, 1642" }, { url: '/images/default/index/art/charles_le_brun.jpg', caption: "Charles Le Brun, The Repentant Magdalen, 1655" }, { url: '/images/default/index/art/reynolds.jpg', caption: "Sir Joshua Reynolds, The Countess of Dartmouth, 1757" } ]); }); }); </script>
wykombinowałem coś takiego:
<section id="photos"> <?php <div class="pasek">–––</div> </a> <?php endif ?> <script> $(document).ready(function() { }); }); </script> <?php $i++ ?> <?php endforeach ?> </section>
ale w konsoli wychodzi mi:
(index):252 Uncaught TypeError: Fresco.show is not a function
at HTMLAnchorElement.<anonymous> ((index):252)
at HTMLAnchorElement.dispatch (jquery-3.2.1.min.js:3)
at HTMLAnchorElement.q.handle (jquery-3.2.1.min.js:3)
(anonymous) @ (index):252
dispatch @ jquery-3.2.1.min.js:3
q.handle @ jquery-3.2.1.min.js:3