Olsz4k
8.05.2019, 13:15:14
Mam stworzonego ładnie ostylowanego html'a z danymi wyświetlanymi z bazy danych mysql przy pomocy php. Szukam biblioteki dzięki której po kliknięciu w button "generuj pdf" stworzy mi się ładny PDF, taki, który będę mógł ostylować osobno (pewnie wszystkie style, zwłaszcza te nowsze nie będą działały, więc nie przerzucą się z dokumentu). Może też być opcja, że będę generował 'nowego pdfa', gdzie jeszcze raz zaciągnę dane z bazy i podam nową strukturę html. Wszystkie biblioteki które sprwadzałem nie dają możliwości ostylowania tego pdf'a przez co jego wygląd nie jest dla mnie satysfakcjonujący.
viking
8.05.2019, 13:19:38
Niektóre biblioteki tworzą pdfa również z kodu html. Z tym że nie parsują wszystkich reguł css.
Olsz4k
8.05.2019, 13:22:32
Tak, wiem, coś tam znalazłem. Szukam czegoś, dzięki czemu mój plik wynikowy, właściwie .php a nie czysty html, bo pobieram dane z bazy, będę mógł w jakikolwiek sposób ostylować. Nie potrzebuję tam jakiegoś super szału, własny font, kolory, szerokości etc. generalnie ~CSS2
viking
8.05.2019, 13:35:34
Zapewne widziałeś mpdf. Z wiersza poleceń można np wkhtml
sabat24
9.05.2019, 09:20:23
Jak wystarcza Ci coś prostszego i siłą rzeczy trochę wolniejszego niż wkhtml, to zobacz na domPDF.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.