1. skrypt nie chce mi zapisywać danych jeśli w tabeli mam ID (samo uzupełniające się pole) a bez tego mi zapisuje normalnie ale to uciążliwe :/ poniżej podaję kod połączenia z bazą danych i zapisywanie danych do tabeli:
<?php //MD5 encode the submitted content } { } @ $db = new mysqli('localhost','nazwa','hasło','nazwa'); if (mysqli_connect_errno()) { exit; } $db->query('SET NAMES utf8'); $db->query('SET CHARACTER_SET utf8_unicode_ci'); $zapytanie = "insert into licence values ('".$md5me."', '".$email."', '".$key."', '".$amount."')"; $wynik = $db->query($zapytanie); $result = $db->query("SELECT key FROM licence ORDER BY key DESC LIMIT 1"); $klucz = $row['key']; /* Konfiguracja przelewów */ 'shopid' => xxxx, // shopid - parametr umożliwiający idetyfikacje sklepu przyjmującego płatność. 'userid' => xxxx, // ID partnera w serwisie 'hash' => 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx', 'description' => 'moduł', //Tytuł płatności 'return_urlc' => 'https://microsms.pl/przelewy?checkPayment', //Adres url pod który system MicroSMS ma przesłać informacje do księgowości 'return_url' => 'https://strona z modułem/index.php', //Adres pod który zostanie odesłany klient po dokonaniu płatności ) ); include('microsms.class.php'); $transfer = new MicroSMSTransfers; $psc->validate_ipn(); $psc->validate_user($config, $_POST); if($_POST['status'] == TRUE) { } } if($_GET['status'] == true) { } $okmsg = 'Płatność przebiegła prawidłowo<br />Twój klucz to:'.$klucz; } else { $errormsg = 'Płatność przebiegła negatywnie.'; } } else { $errormsg = 'Płatność przebiegła negatywnie.'; } } $errormsg = 'Adres email jest nieprawidłowy.'; } } else { } $transfer->add('shopid', $config['transfers']['shopid']); $transfer->add('return_url', $config['transfers']['return_url']); $transfer->add('return_urlc', $config['transfers']['return_urlc']); $transfer->add('description', $config['transfers']['description']); $transfer->add('amount', $_POST['amount']); $transfer->add('signature', md5($config['transfers']['shopid'] . $config['transfers']['hash'] . $_POST['amount'])); $transfer->add('email', $_POST['email']); $transfer->add('control', '1234'); $transfer->add('md5me',$_POST['md5me']); $transfer->submit(); $errormsg = 'Płatność nie mogła zostać wygenerowana.'; } } ?>
nie wiem gdzie tu mam błąd ale wiem że to jedyny kod działający do dodawania rekordów do bazy danych
2 problem to taki że jeśli użytkownik przejdzie do strony płatności i po opłacie powróci na stronę na początku to nie wyświetla mi klucza licencyjnego z tabeli z wartości $key, próbowałem na różne sposoby odczytać tą wartość ale nic nie daje
może ktoś z was mi pomoże