Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Cutenews...
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
RaRu
Zainstalowalem sobie ostanio dla testu Cutenews 1.3.6 , lecz mam mały problem. Wstawilem sobie newsy na strone glowną za pomoca
Kod
<?php include("cutenews/show_news.php"); ?>
wyświetla je tak jak należy. Problem zaczyna się w momencie gdy chcem wyświetlić cały news lub dodać komentarz, wtedy wyświetla mi komunikat : Can not find an article with id:0. Dodam tylko, że na stronie korzystam z url'i wykorzystujących zmienne globalne : index.php?szk=strona_1. Proszę o pomoc, jak w najprostrzy sposób dostosować ten skrypt do moich url'i i potrzeb. Dziękuję. Strona na której zainstalowalem ten skrypt to http://szp.gimtur.strefa.pl
Master Miko
Może musisz dodać jakiś testowy artykuł (nie wiem jak to działa)

Jeśli korzystasz z bazy MySQL lub innej, powinieneś wprowadzić coś do działu artykułu, bo skrypt szuka artykułu o id - 0. Tylko tyle mogę wywnioskować...
RaRu
Nie korzystam z bazy MySQl, i mam dwa testowe artykuły zajrzyj na stronę, na której testuje ten skrypt : http://szp.gimtur.strefa.pl , ale i tak dzięki. Pozdrawiam....
speedway
Skoro nik nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie metodą prób i błędów spróbowałem sam. Okazuje się, że błąd wyświetlania - Can not find an article with id: 0 - związany jest z innymi skryptami obecnymi na stronie z newsami. W moim przypadku CuteNews rozjeżdżał się nie na skrypcie DATY, IMIENIN czy LICZNIKA, ale na skrypcie WYMIANY BANERÓW. Po usunięciu skryptu banerów CuteNews śmiga aż miło.

Ale teraz mam problem z innej beczki. Gdzie w skrypcie mogę znaleźć tekst, który pojawia się pod wszyskimi newsami - Content Management Powered by CuteNews - Muszę to znaleźć bo mam stronę z czarnym tłem i tego napisu rzecz jasna nie widać, mimo iż jest. Gdzie to znajdę, żeby móc zmienić kolor.

PUK PUK - czy ktoś tu wogóle zagląda questionmark.gifexclamation.gif

Kolejne moje pytanie, to czy istnieje możliwość przeniesienia newsów ze skryptu PsNews do CuteNews i jak to zrobić. Może wreszczie ktoś odpowie.
eMartio
Cytat
Ale teraz mam problem z innej beczki. Gdzie w skrypcie mogę znaleźć tekst, który pojawia się pod wszyskimi newsami - Content Management Powered by CuteNews - Muszę to znaleźć bo mam stronę z czarnym tłem i tego napisu rzecz jasna nie widać, mimo iż jest. Gdzie to znajdę, żeby móc zmienić kolor.

Oczywiscie, ze mozna. Poszukaj w plikach include'owanych czyli: include, require... Nie znam tego systemu newsow, gdyz od 2003 roku nie uzywalem zadnego. Wole samodzielnie sobie napisac i wtedy wiem, gdzie co jest...

Cytat
Kolejne moje pytanie, to czy istnieje możliwość przeniesienia newsów ze skryptu PsNews do CuteNews i jak to zrobić. Może wreszczie ktoś odpowie.

Pewnie, ze mozna. Podejrzewam, ze sa zapisane w pliku .txt. A wiec bedziesz musial napisac skrypt, ktory odczyta dane z jednego pliku zawierajacego newsy i zapisze w drugim, w odpowiednim formacie.

Najlepiej przerobic, aby zapisywal to jako xml i bedziesz mial uniwersalny formacik.

Polecam jakis kursik, napisanie takiego skrytpu jest na prawde latwe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.