Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z pętlą foreach po zapytaniu SQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Konstal13n
Witam.

Na forum (Mybb) mam skrypt do uzupełniania wyników w klasyfikacji.
Wszystko działa dobrze, ale teraz pojawiła się potrzeba autozupełniania wyników powyżej 50.

Niestety nie umiem poprawnie wstawić pętli. Próbowałem czytać różne poradniki, próbowac różnych sposobów, ale nie działa.

1.  
  2. if($miejsce == 51 ) {
  3.  
  4. $q = $db->query("SELECT * FROM manager_lista WHERE idkon = '$zawody_id' AND wynik=0");
  5. while($po50 = $db->fetch_array($q))
  6. {
  7. $po50['idzaw'] = $zawodnikpo50;
  8.  
  9. foreach ($po50['idzaw'] as $zawodnikpo50) {
  10.  
  11. $zapytanie88 = "UPDATE manager_lista SET wynik = 1 WHERE idzaw = '$tralalaqq' AND idkon = '$zawody_id'";
  12. $wynik88 = mysql_query($zapytanie88);
  13. $log777 = "INSERT INTO `manager_wyniki`(`id`,`idzaw`,`data`,`cykl`,`skoczniaid`,`skoczniamiasto`,`skoczniahs`,`skoc
    zniakraj`,`zawodnikid`,`miejsce`,`punkty`,`dodajacy`,`sezon`) VALUES ('null','$zawody_id','$zawody_data','$zawody_cykl','$zawody_skocznia','$zawody_miasto','$zawody_hs','$zawody_kraj','$zawodnik_id','51','0','$dodajacy','3')"
    ;
  14. $wynik_log77 = mysql_query($log77);
  15.  
  16. }
  17. }
  18. }
  19.  

Wyskakuje wiele razy:
  1. Warning [2] Invalid argument supplied for foreach() - Line: 568 - File: dodaj_punkty.php PHP 5.6.40 (Linux)

Próbowałem różnych opcji przy niektórych errora nie było, ale efektu nadal nie.
nospor
FOREACH wymaga tablicy. Co zawiera $po50['idzaw'] ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.