Cześć,
chciałbym dowiedzieć się czy istnieje możliwość zbudowania komunikacji między aplikacją mobilną a stroną otworzoną za pośrednictwem WebView we frameworku Cordova. Szperając w internecie natknąłem się na pewien plugin, który pozwala odtworzyć stronę w oknie WebView oraz nasłuchiwać event message. Dokładniej mam na myśli wtyczkę InAppBrowser. W założeniach na początku zamierzam napisać prosty skrypt który wyśle metodą postMessage klasyczne Hello World z kolei skrypt aplikacji podejmie próbę odebrania przekazanych danych i zwróci prosty alert. Zacząłem już nieco kombinować jednak nie wiem czy poprawnie to zapisałem. Czytam również że webkit, który używany jest w instrukcji jest obsługiwany tylko przez iOS co mija się z celem ponieważ w moim przypadku urządzeniem na którym otwierana jest aplikacja to Android. Może ktoś na forum spotkał się z podobnym problemem lub jest w stanie wyjaśnić czy w ogóle istnieje możliwość zbudowania tego rodzaju komunikacji w przedstawionym środowisku. W google znalazłem kilka tropów jednak, żaden nie przyniósł oczekiwanych rezultatów.
W linku napisałem dwa skrypty po stronie aplikacji i serwera zwracającego stronę, które miałyby docelowo służyć do obsługi wymiany alertu.
https://paste.ofcode.org/38v9H5UZVVCka8G6XD...-xU0ugpz74mBAbk