Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP][jQuery] - DIV i INPUT w pętli while
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
scorpion10
Witam ! Jak pobrać w jQuery po akcji .click() w DIV-a, jego ID i ID ukrytego INPUT-a w tym divie które są pętli WHILE ?
INPUT posiada zmienną która po każdym przebiegu w petli while ma inną wartość a dodatkowo nigdy nie wiadomo ile wygeneruje się tych wartości.
Obecnie próbowałem po iteracji dodać numer do ID DIV-a i INPUT-a ale potem w jQuery mam wielką niewiadomą ile wpisać tych nazw DIV-a bo nieznana jest
ilość wygenerowanych DIV-ów :-(.

Ktoś poda jakiś sposób na rozwiązanie tego ?
Bo przy każdym kliknieciu DIV-a muszę go ukryć display:none i zastąpić innym i dodatkowo ten Div posiada w INPUT ukrytą zmienną która jest nr ID rekordu jaki ma zostać pobrany z mySQL i wyświetlony w odkrytym nowym DIV. Trochę zamieszane, ale zapewne zrozumiecie o co mi chodzi :-) z góry dzięki za pomoc
nospor
w funkcji ktora jest podpieta pod click robisz

jQuery(this) - i to zawiera twojego diva. Teraz sobie mozesz z nim robisz co chcesz, np szukac inputa
jQuery(this).find("input")

itd
scorpion10
Hmmm. no tak, jednak nazwa div-a do którego chce przypisać akcję Click jest generowana dynamicznie i nie znam jej, to jak przypisać do takiego div-a taką akcje ?, wcześniej odczytać jego id funkcją .attr('id') ? czy może, jest sposób by w jednej linii odczytać nazwę klikniętego div-a i pobrać wartość ukrytego w nim pola Input który też generowane ma id, dynamicznie ?
viking
Div jest gdzieś w drzewie DOM więc możesz wykorzystać https://prophp.pl/article/28/propagacja_i_d...en_w_javascript
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.