Cytat(Salvation @ 2.01.2023, 17:07:41 )

Ale ja nie rozumiem co chcesz osiagnąć... Masz w folmularzu dwa buttony i chcesz, żeby kierowały do dwóch innych page'y?
Tak. Niestety to jest narzucone z góry.
Cytat(nospor @ 2.01.2023, 17:49:38 )

Na co chcesz zrobic sa 3 drogi:
1) Posiadac dwa rozne formularze i kazdy kieruje gdzie ma kierowac
2) Uzycie js
3) MIec jeden URL dla formularza i w zaleznosci co kliknieta to potem w z tego url przekierowac gdzie trzeba. To co podales ostatnie jako "na okolo"
Najlepsze jest rozwiazanie 1, potem 3 moim zdaniem. js to ostatecznosc. Chyba ze twoja strona tak czy siak wymaga js do dzialania to wtedy bez roznicy
Co do 1 to niestety wymaganie odgórne mi na to nie pozwala. Stronka ma JS w innych miejscach też.
Cytat(gino @ 2.01.2023, 18:19:41 )

Możesz też pobawić się w js z window.history.pushState, coś w stylu:
Dzięki, ale to już magia i chyba trochę na siłę

Cytat(trueblue @ 2.01.2023, 19:44:59 )

Element <a> można ostylować identycznie jak <button>, <a> nie musi być tekstowym linkiem.
Wiem, ale mam narzucone, że to musi być button. Podejrzewam, że jakiś automat będzie po tym smigać.
Cytat(trueblue @ 2.01.2023, 19:44:59 )

Tyle, że zarówno przyciskiem typu "button", jak i linkiem nie zatwierdzisz formularza, a ja nie wiem czy chcesz zatwierdzać wraz z naciśnięciem formularz czy nie.
Jeśli chcesz zatwierdzić, to wtedy rozwiązaniem jest użyciem dwóch buttonów jak napisał nospor. Przy czym button powinien być typu "submit" (z innym value od drugiego).
Tak, to wiem. Formularze jeszcze ogarniam
Podsumowując, zostaję przy JS. Dzięki wszystkim za uczestnictwo w rozmowie i pomoc.