Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][MySQL][PHP]Open Web Analytics
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m72
Nie wiem czy dobrym dziale piszę ale najwyżej admin przeniesie.
Po kilku latach przerwy chciałem znów skorzystać z google analytics ale poziom skomplikowania usług googlowych wzrósł to absudralnego. Żegnam się z googlem.
Ale do rzeczy. Spróbowałem zainstalować Open Web Analytics ale coś nie idzie. error 500 wyskakuje czyli najgorszy możliwy błąd.
Piszą w manualu że trzeba ustawić safe_mode w php na off a ja nie wiem gdzie to nawet sprawdzić, phpinfo() w ogóle nie wyrzuca takiej informacji.
Uprawnienia do katalogów i plików są dobre. Właściciela katalogów i klików próbowałem zmieniać raz na takiego jak zalecają w manualu czyli www-data:www-data jak również zwykłego usera systemowego bo tak mi działają strony bez problemu.
Próbowałem robić też plik owa-config.php bo go nie wiem czemu nie ma domyślnie po ściągnięciu OWA z Githuba.
Ręcę mi już opadają, co robię źle ?
Dodam jeszcze że nie startuje w ogóle instalacja do problemu baz danych jeszcze daleko więc sql-a pomińmy w rozważaniach.

Tomplus
safe_mode znajdziesz w pliku php.ini, jeżeli nie ma, to możesz go uzupełnić:

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.