Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: automatyczne wpisywanie tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Linandar
Czy zna ktoś może jakiś skrypt, który automatycznie uzupełniałby pole kekstowe forumlarza podczas pisania? np.: wpisując literkę K pojawia mi się pierwsze miasto na liście (np wcześniej załadowane za DB) Katowice. Piszę koleją Kr i pojawia się Kraków, ja piszę kolejną Kro bo właśnie tego miasta szukałem i otrzymuję Krosno. Jeśli nie ma takiego czegoś to jestem otwarty na algorytmy czy inne sugestie, które pomogłyby mi napisać ów skrypt.
SongoQ
Algorytm jest prosty: Ladujesz do tablicy dane, podpinasz funkcje ktora przeszukuje Ci tablice (pole do popisu) a nastepnie wyswietasz wyniki/wynik pasujacy.
usiek00
Mam pytanko czy nie orientujecie sie gdzie mozna by znaleść jakis przyklad odsnosnie tego zagadnienia chodzi mi tylko o JS bo z php nie bede mial problemu. questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
dr_bonzo
http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=en

do tego przyda sie AJAX -- a wlasciwie to inaczej tego sie chyba nie da zrobic.
Linandar
na WP w poczcie też jest. Już część rozgryzłem ale jeszcze mi nie chodzi tak jakbym chciał...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.