Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wczytywanie danych do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yaygree
prosze o pomoc poniewaz mam problem:

chciałbym zapytac czy nie wie ktos gdzie moglbym znalezc skrypt(y) w php który wczyta określone elementy pliku tekstowego do okreslonych pól tabeli na stronie.

albo czy ktos moglby mi napisac taki skrypt poniewaz ulatwilo by mi to życie, a ja sam nie potrafie na pisac czegos taiego wiec prosze specjaistów o pomoc

tabelka wyglada mniej wiecej tak:
http://www.yaygree.cad.pl/tabela.htm

...albo zeby był formulaz do wpisywania danych
Sabistik
a jak wyglada ten plik txt ?

bo np tak:

users.txt:
Kod
jan||kowalski||23||nie
ktos||ble||22||tak

php:
  1. <table border=1>
  2. <tr><td>imie</td> <td>nazwisko</td> <td>wiek</td><td>prawko</td></tr>
  3.  
  4. <?php
  5. $f = file(&#092;"users.txt\");
  6.  
  7. for($i=0;$i<count($f);$i++)
  8. {
  9. $tab = explode(&#092;"||\", $f[$i]);
  10. echo &#092;"<tr><td>$tab[0]</td> <td>$tab[1]</td> <td>$tab[2]</td><td>$tab[3]</td></tr>\";
  11. }
  12.  
  13. ?>
  14. </table>
strife
Witam,

Jesli chcesz skryptu gotowego to wybrales zle forum, jedyne co mogę Ci doradzić to odczytujesz plik txt file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nastepnie, za pomoca wyrazeń regularnych wyszukujesz interesujace Cie dane w pliku. Po czym ładnie wszystko umieszczasz w dokumencie w tabelkach.

Jesli jednak oczekujesz, że ktos Ci to napisze, to napisz wiecej szczegolow to ma zawierac taki plik tekstowy... etc..

Pozdro!
yaygree
dziekuje slicznie smile.gif

generalnie chodziło mi o własnie cos takiego tylko czy nie dało by sie zrobić jakiegos formulrza który by dodawał nowe wiersze w tabeli lub kasował je??
roku
Widzialem jak Sabistik to napisal, ale nie wiem jakto wstawic do strony html, jestem na razie zielony. Potrzebuje czegos takiego za, mam np plik txt do ktorego wpisuje adresy mail w raz z ich wlascicielami (moga sie co jakis czas zmieniac, lub moze sie ich liczba zwiekszac) i zeby to mi automatycznie pokazywalo na stronie w tabelce. Po prostu zeby nie pisac kodu html na stronie i tam zmieniac dane tylko zebym w pliku txt zmienil. I chyba ten skrypt bedzie ok?
Tak jak pisalem nie wiem jak ten skrypt wstawic na strone:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.