napisałem skrypt podpowiedzi w formie dymków/chmurek.
Problem jest taki, że w IE, w przypadku gdy strona jest na tyle długa, że na ekranie pojawia się scroll, jeżeli najedziemy na link podpowiedzi, wówczas na ułamek sekundy scroll "skacze" na sam dół i powraca. W innych skryptach (dostępnych w sieci) tak się nie dzieje, próbowałem prawie wszystkich możliwości i nic... Dalej to samo.
Po raz pierwszy wymiękłem i nic mi już do głowy nie przychodzi, stąd proszę Was o pomoc w zdiagnozowaniu problemu

Poniżej skrypt z dużą ilością znaczników <br />, tak aby pojawił się scroll i żebyście mogli zauważyć opisany wyżej, niechciany efekt.
<html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <style type="text/css"> body { text-align:center; } .tooltip { border-width:1px; border-style:dashed; border-color:#696969; position:absolute; margin-top:25px; background:#E5E5E5; color:#000000; padding:2px; } </style> <script type="text/javascript"> /*********************************************************************** Tooltips script v.1.0 Copyrights (c) 2005 Mariusz 'Vir' Grabczynski free for non-commercial use [please leave this comment intact] Parametrs (in 'title' attributes): | - new line [should be placed directly after words - whithout space] ***********************************************************************/ onload=function(d,b,a,nD,nDe,tV,e) { d=document;b=d.body;a=b.getElementsByTagName('a'); for(i=0;i<a.length;i++) { if(a[i].title) { a[i].onmouseover=function() { nD=d.createElement('div');nD.className='tooltip';nD.id='tooltip'; b.appendChild(nD);tV=this.title; nD.innerHTML=this.title.replace(/\|/g,"<br />"); this.title=''; } a[i].onmousemove=function() { if(nDe=d.getElementById('tooltip')) { e=e||event; with(nDe.style){left=e.clientX+b.scrollLeft+'px';top=e.clientY+b.scrollTop+'px';} } } a[i].onmouseout=function() { if(nDe=d.getElementById('tooltip'))b.removeChild(nDe); this.title=tV; } } } } </script> </head> <body> </body> </html>