Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zależność zapytania SQL od danych z formularza.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
oximus
witam, mam taki formularz:
  1. <?php
  2. echo'<form method=\"GET\">';
  3. echo'Wprowadź datę / Input date ';
  4. echo&#092;"<INPUT TYPE=text NAME=data_all_errors_rok SIZE=4 VALUE=$rok maxlength=4>\";
  5. echo'-';
  6. echo&#092;"<INPUT TYPE=text NAME=data_all_errors_mc SIZE=2 VALUE=$mc maxlength=2>\";
  7. echo'-';
  8. echo&#092;"<INPUT TYPE=text NAME=data_all_errors_dzien SIZE=2 VALUE=$dzien maxlength=2>\";
  9. echo&#092;" \";
  10. echo&#092;"<INPUT TYPE=text NAME=data_all_errors_godz SIZE=2 VALUE=G/H maxlength=2>\";
  11. echo':';
  12. echo&#092;"<INPUT TYPE=text NAME=data_all_errors_min SIZE=2 VALUE=m maxlength=2>\";
  13. echo&#092;"<input type=submit name=search_all_errors value=OK>\";
  14. echo'</center></FORM>';
  15. ?>

i jego obsługę
  1. <?php
  2. if(isset($_GET['search_all_errors'])){
  3. require_once('mysql_connect.php');
  4. $query=&#092;"SELECT Text FROM Events WHERE Whenl>('data_all_errors_rok'-'data_all_errors_mc'-'data_all_errors_dzien' 'data_all_errors_godz':'data_all_errors_min')\";
  5. $result=mysql_query($query) or die (mysql_error());
  6. }
  7. while(list($Text)=mysql_fetch_row($result)){
  8. echo $Text;
  9. }
  10. ?>

Jakoś mu się nie chce działać, WHY?
mike
A na podstawie czego stwierdzasz że Ci nie działa?
Jakis komunikat sie pojawia, ... , może cos innego?
Opisz nam jak skrypt reaguje.

--- Update ---
  1. <?php
  2. $query=&#092;"SELECT Text FROM Events WHERE Whenl>('$data_all_errors_rok'-'$data_all_errors_mc'-'$data_all_errors_dzien' '$data_all_errors_godz':'$data_all_errors_min')\";
  3. ?>

albo
  1. <?php
  2. $query=&#092;"SELECT Text FROM Events WHERE Whenl>('$_GET[ 'data_all_errors_rok' ]'-'$_GET[ 'data_all_errors_mc' ]'-'$_GET[ 'data_all_errors_dzien' ]' '$_GET[ 'data_all_errors_godz' ]':'$_GET[ 'data_all_errors_min' ]')\";
  3. ?>

Nie wiem jak masz php ustawione
oximus
Dzięki zapomniałem o "$" przed. Wpisuję: 2001 - 08 - 16 15 : 43 i dostaję komunikat: Something is wrong in your syntax obok ':'43')' w linii 1 może muszę mu jeszcze podać sekundy ?
nospor
Na mój gust to powinieneś jeszcze datę w ciapki wziąć czyli 'twoja data'. Bez tego nie pójdzie (przynajmniej mi nigdy nie szlo)
oximus
Moją wpisywaną datę z formularza? Nie no tak nie może być smile.gif...to będzie obsługiwał stary dziadek i co wtedy?
nospor
Sorki ale nie kumam? Co ma dziadek do tego? Bez ciapków zapyatnie ci nie pójdzie. Złą skŁadnie ma teraz. Więc się dziadkiem nie wykręcaj tylko powiedz o co ci chodzi.
a poza tym daj te ciapki i powiedz czy dziala
oximus
  1. ....WHERE Whenl>'($data_all_errors_rok-$data_all_errors_mc-$data_all_errors_dzien $data_all_errors_godz:$data_all_errors_min)'

Działa.. smile.gif Dzieki myślałem, że do formularza mam wpisywać datę z ciapkami smile.gif czyli np: '2005'
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.