Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Enter na formularzu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kapitan kloss
Witajcie, pomóżcie rozwiązań problem formularza.
Zrobiłem piękny formularz w php i po jego wypełnieniu wszystko działa.
Kłopot w tym, że paniusie nie tłuką myszką w klawisz Submit tylko naciskają Enter. A tutaj nic się nie dzieje. Jak można uaktywnić również formularz na naciśnięcie klawisza Enter po wypełnienia pól.
  1. <form name="logowanie" action="" method="post">
  2. <input name="haslo" type="password">
  3. <input name="Submit" type="submit" value="zaloguj się"></form>
crash
Nie wiem już od czego to zależy. Kumpel mi się żali, że u niego też trzeba klikać na przycisk, natomiast u mnie bez problemu niezależnie od tego czy klikne czy użyję entera w byle jakim polu wszystko zadziała normalnie.
kapitan kloss
Nie, nie wierzę że nikt nie zna odpowiedzi. Pomóżcie proszę.
ikioloak
testowalem na Operze 7.54 Firefoxie i IE i wszedzie dziala! To jest na pewno twoj caly formularz? Moze masz tam jeszcze jakies buttony ktore cos psuja..
kapitan kloss
To bardzo ciekawe. Również przeprowadziłem testy na różnych przeglądarkach. O dziwo, okazuje się, że po wciśnięciu ENTER jedynie! Internet Explorer nie reaguje na ta akcję. Mozilla czy Opera wysyłają formularz.
Naszukałem się oczywiście i nie znalazłem nigdzie w preferencjach żadnych ustawień. I nie drążyłbym dalej tematu gdybym nie widział formularzy które działają w IE.
Formularz reaguje wszędzie prawidłowo, ale w IE nie przetwarza danych a jedynie czyści pole.
Co więc dodatkowo trzeba ustawić żeby to działało?
ikioloak
a nie masz tam jakiegos przycisku 'reset' czasem ?
kapitan kloss
nie, oprocz klaiwsza do akceptacji i wyslania danych nic nie ma.
TomASS
Najlepiej wklep tutaj większą część kodu. Ja też miałe podobne problemy, ale sobie poradziłem.
Z tym submitem, to jest tak, że jeśli jest jeden na stronie i to podpięty do formularza, to "paniusie" wpisując coś w dowolnym polu formularza, odrazu aktywują jeden (w naszym przypadku jedyny) przycisk....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.