Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Maly problem z sesjami :-)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kukov
otoz dzialaja mi sesje ale jest jedno ale smile.gif :
po zalogowaniu user ma dostep do strony z 2 linkami
1 do strony 1.php
2 do strony 2.php

Caly czas po lewej stronie wyswietla witaj $user;

w obu przypadkach sesje dzialaja prawidlowo jednak przy linku 2 gdy dam

<a href="#" onClick="history.go(-1)">Powrot do menu</a>

to powraca do menu dostepnego po zalogowaniu , klikam jeszcze raz na link 2 i oto user po lewej zmienia sie na ostatniego zalogowanego nie wiem czemu : (
strife
Taka opcja
  1. <a href="#" onClick="history.go(-1)">Powrot do menu</a>

przeniesie Cię o jedną strone wstecz, która jest pamięci podręcznej, odpowiednik butona wstecz w przeglądarce. Możesz ew. sprawdzić co zawiera tablica var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual $_SESSION['cosss'];... i zobaczyć czemu tak jest i co zawiera ta sesja.

Pozdro!
kukov
sesja zawiera 'tak' dla zalogowanego, ale nie wiem dlaczego echo "<p>Witaj <b>".$_SESSION["login"]."</b></p>"; po cofnieciu ma wartosc ostatniego utworzonego usera
strife
Cytat(kukov @ 2005-05-16 19:27:46)
sesja zawiera 'tak' dla zalogowanego, ale nie wiem dlaczego echo "<p>Witaj <b>".$_SESSION["login"]."</b></p>"; po cofnieciu ma wartosc ostatniego utworzonego usera

Może jest to wina ustawionych zmiennych globalnych na on, często nieumyślnie się na coś takiego natknołem, gdy źle opisywałem zmienne.

Przykładowo zmienna $login może być interpretowana jako $_SESSION['login'] więc właśnie w tej zmiennej może być np. ostatni wyciągnięty rekord z bazy etc.

Przeanalizuj tez dokładnie początek kodu tam gdzie się cofasz. Może jest tam jakaś podobna zmienna.

Pozdro!
kukov
nie ma takiej zmiennej ; (
moze jakos inaczej trzeba cofac ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.